Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 16933x přečteno
🐣 Velikonoční nadílka plná dobrot. Objednejte pomlázku pro koledníky včas! 🐣
Sušená voda? No to mě podrž! Dali si tu práci, aby se všechny mé zázračné minerály vešly do malé krabičky! Jsem totiž přírodní energeťák, který Tě dobije po každém výkonu a rozčeše pocuchané nervy!
Pokud hledáte originální a chutnou přísadu do smoothie, drinků nebo si chcete udělat domácí zmrzlinu, s kokosovou vodou rozhodně nešlápnete vedle. Speciální technologií je kokosová voda šetrně sušená mrazem, takže její chuť, vůně i nutriční látky v ní zůstaly. Kreativitě se meze nekladou, přimíchejte si ji kamkoli a nezapomeňte prozkoumat také naše další kokosové produkty.
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější, než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Jak používat kokosový olej? Zazáří v kuchyni i v péči o pleť
17.01.23 | 1222x přečteno | 5 minut
Jak skladovat potraviny sušené mrazem
22.03.21 | 12971x přečteno | 5 minut
Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.
Informace k získávání recenzí