Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Hřebíček celý

Ve svařáku nebo cukroví jsem nenahraditelný, ale tím rozhodně nekončím! Hodím se do ovocných koláčů, indické kuchyně nebo marinád. Pojď si se mnou okořenit život!

  • výrazná aromatická vůně a chuť
  • pochází přímo z moluckého souostroví
  • sušený na slunci

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
138 Kč / ks
2 ks
-5%
138 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
138 Kč / ks

Vaše cena

138 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 20. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

20 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 20. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 20. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Hřebíček celý

Informace o produktu

Původ hřebíčku sahá na Moluky, souostroví v Indonésii, které bylo až do 18. století jediným místem, kde byl hřebíčkovec kořenný pěstován. Odtud se pak rozšířil po celém světě a stal se jedním z nejoblíbenějších koření. V Evropě měl cenu zlata a svou popularitu si získal také v Číně, kde byl používán po celá staletí mimo jiné jako součást oblíbeného koření pěti vůní. U nás spolu s kardamomem a skořicí tvoří oblíbenou kombinaci zejména během Vánoc, a to jak v nápojích, tak i slaných a sladkých jídlech. Díky svým antiseptickým účinkům byl hřebíček využíván také v lidovém léčitelství a v něm obsažený eugenol se i v dnešní době přidává do zubních past či ústních vod.

TOP Informace o hřebíčku

  1. Hřebíček byl vypěstován a usušen na moluckém souostroví.
  2. Jako koření se používají sušené kalichy s poupaty.
  3. Za aroma hřebíčku je zodpovědná sloučenina eugenol.
  4. Sušený hřebíček by měl mít světle hnědou až hnědou barvu – tmavší znamená, že je starý nebo závadný.
  5. V Indonésii se hřebíček míchá s tabákem.

Poznámka nákupčího

„Proč je tento hřebíček tak jedinečný? Stejně jako je jen jedna pravá skořice a její levnější varianty z příbuzných rostlin se běžně nabízí na trhu jako levná skořice, i hřebíček je jen jeden! Právě na moluckém souostroví v Indonésii se pěstuje pravý hřebíček, který je oproti těm ze supermarketu mnohonásobně výraznější, má jemné květinové tóny a silné kořeněné aroma, kterému jeho levné varianty nesahají ani po kotníky. Díky tomu stačí mnohem méně koření, aby váš domov voněl hřebíčkem.“

Tomáš Hofman
Základní specifikace
  • Složení hřebíček celý
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení skleněná dóza
  • Úprava celé kousky
  • Surovina Hřebíček
  • Zpracování Kousky

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Hřebíček celý

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?