CA$H JSOU VŠECHNY BYTOSTI ŠŤASTNY.

Datle sušené Medjool

od 156,40 Kč / 500g od 136 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

500g
Skladem
156,40 Kč / 500g
136 Kč bez DPH
900g (karton)
Skladem
310,50 Kč / 900g
270 Kč bez DPH
1kg
Skladem
293,25 Kč / kg
255 Kč bez DPH
5kg (karton)
Skladem
1 270,75 Kč / 5kg
1 105 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Datle sušené Medjool

Datle MEDJOOL je 100% sušené ovoce nesířené, bez přidaného cukru, konzervantů a barviv.

Základní specifikace:
Složení:     100% sušené přírodní datle
Země původu: Izrael
Trvanlivost: min. 3 - 18 měsíců
Balení: zipový znovuuzavíratelný sáček
Úprava: velké sušené datle s peckou
Velikost: JUMBO - 5cm
Obchodní třída: Medjool
Odrůda: Medjool "královské"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Makro živiny na 100g:
Energie 1159 kj/277 kcal
Tuky 0,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 75 g
z toho cukry 66 g
Vláknina 7 g
Bílkoviny 1,8 g
Sůl 0 g
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mikro živiny na 100g:
Vápník 65 mg
Železo 0,6 mg
Hořčík 30 mg
Draslík 611 mg
 
 
 
 
 

*přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu PROVOZ & EXPEDICE

 

 

Proč datle Medjool ? 

- chuť a měkká konzistence, kvalitní energie na počkání, využitelnost do dalších pokrmů.

- obsahují vitamín B, minerály, hořčík, železo, draslík (dokonce více než banány).

- vynikající zdroj vlákniny (= podpora krvetvorby). 

Rozšíření:

Datle Medjool jsou pro nás sezónní surovinou - odrůda datlí "medjool" se dováží do evropských skladů (říjen / listopad) v omezeném množství. Na přelomu jaro / léto jde o méně dostupnou surovinu v době, kdy datle začnou "cukernatět" = vylučují svůj přirozený cukr na svůj povrch a vytvářejí bílý povlak. Laikovi mohou připadat plesnivé.

Označením "Královské" = největší a nejlahodnější odrůda datlí, dovážená na český trh. Jinými slovy jsou velké a chutné.

 

Víte, že...

Datle

Podle záznamů datle pocházejí z Přední Asie, konkrétně z oblasti Mezopotámie. Už v dávné minulosti lidská rasa rozšířila tuto datlové palmy po téměř všech suchých a teplých oblastech, kde je v současnosti hojně pěstována. Datle byli zmíněny i v Bibli, či Koránu, proto se odhaduje, že se pěstují více než 5000 let. Hlavními producenty datlí jsou Irák, Maroko a Egypt, no v jejich pěstování nezahálejí ani v Pákistánu, Indii, či na Kanárských ostrovech. Datle ocení zejména těžce pracující, taktéž jsou vhodné na podpoření mužské síly a jsou vhodné i pro těhotné a kojící ženy. Datle jsou považovány za jednu z nejlepších plodin, co se energetické hodnoty týče. V pouhých deseti datlích najdeme okolo 270kJ energie.

Sušené datle

Sušené datle jsou vhodné pro výživu vlasů a pokožky, pomáhají při únavě, na rozdíl od čaje nebo kávy neobsahují žádný kofein, ani tein, a zahánějí chuť na sladké.

Datlemi proti bolesti

Vysoký obsah hořčíku působí protizánětlivě. Jezení datlí napomáhá tělu s tlumením bolesti a zmírnění otoků. Působí také na jiná zánětlivá onemocnění, jako je artritida, a pomáhá zmírňovat dopady Alzheimerovy choroby.

Rozproudí mozkové závity

Různé studie zaměřené na činnost mozku a vlivu pravidelné konzumace datlí a datlových výrobků zjistili, že díky jejich vysokému obsahu vitamínu B6 náš mozek pracuje lépe. Z výsledků vyplývá, že datle pomáhají při činnostech, kde je třeba vysoké koncentrace, pomáhá zlepšit krátkodobou paměť, rychleji si zapamatujeme, i vybavujeme.

Prospěšné látky

Kyselina pantotheová B5   - podpora duševní a fyzické kondice

Vitamíny B-komplex    - správné fungování metabolismu, příznivě ovlivňuje nervový systém

Draslík    - prevence vysokého krevního tlaku, srdečních a mozkových onemocnění

Železo   - podpora vývoje dětí, kladný vliv na pokožku, vlasy a nehty, pomáhá při chudokrevnosti, podporuje krvetvorbu, snižuje únavu

Vápník   - pomáhá udržet zdravé zuby a kosti, snižuje krevní tlak, má vliv na trávení

Hořčík   - prevence cukrovky, nezbytný pro vývoj kostí, chrupavek a zubů, důležitý pro tvorbu ochranných látek

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: