11.10.24 | 22933x přečteno | 2 minuty
Datle Medjool Premium
Největší z největších. Taková jsem já – nejšťavnatější datle, kterou jsi kdy měl. Oproti mým běžným Medjool kámoškám jsem podstatně větší a taky těžší. Zkrátka lepší datli nikde nenajdeš.
- sladká medová chuť
- šťavnaté s peckou uvnitř
- největší odrůda datlí
Alternativní produkty z kategorie Sušené ovoce:
Datle Medjool Premium
Informace o produktu
Medjool datle u nás najdete ve dvou třídách, a to Choice Large a Jumbo Delight. Tyto datle Jumbo Delight, neboli Premium, jsou větší, těžší a najdete na nich více slupky, která je především hlavní zásobárnou vlákniny. Díky vysoké energetické hodnotě využijete Medjool datle jako rychlou svačinu, ale neztratí se ani v kuchyni. Vyzkoušejte například rozpůlené datle plněné kozím sýrem, posypané pekany a tymiánem; nebo v kombinaci s arašídovým máslem.
Obecně se datle Medjool pyšní nadprůměrnou velikostí, šťavnatou dužinou a jedinečnou karamelovo-medovou chutí. Není proto divu, že patří mezi nejoblíbenější odrůdu datlí po celém světě. Uvnitř měkkých datlí najdete podlouhlou pecku, kterou lze však snadno vyjmout, a nebrání tak snadné konzumaci. Poměrně častým jevem, s nímž se u Medjool datlí můžeme setkat, je vrstva vykrystalizovaného cukru, která se objevuje na povrchu datlí. Nejde však o závadu, ale pouze cukr přirozeně obsažený v datli. Naše datle nejsou chemicky ošetřené, stejně jako naše ostatní sušené ovoce neobsahují siřičitany ani sladidla.

TOP informace o datlích Medjool Premium
- Jedná se o největší datle odrůdy Medjool.
- Váha datlí Medjool Premium se pohybuje od 23 do 27 gramů – u běžných Medjool datlí je váha přibližně 18 gramů.
- Oproti jiným odrůdám datlí jsou větší, tmavší, šťavnatější a mají výraznou medovou chuť.
- Datle se po sklizni zamrazí a následně putují až k nám – nesuší se, jde tedy o čerstvé ovoce.
- Ze všech datlí obsahují nejvíce vápníku a vlákniny.
Jak se datle pěstují?
Celosvětově je k dispozici více než 200 druhů datlí. Mezi populární odrůdy patří například datle medjool, piarom, deglet, barhi, rabbi, thoory, sayer, dayri, zahidi a safawi. Každý druh má svou specifickou barvu a chuť. Medjool datle se pěstují například v Maroku, Palestině, Jordánsku a Saúdské Arábii nebo Izraeli a dozrávají mezi prvními. Pocházejí z oblasti Mezopotámie. Datle jsou plody datlovníku pravého, jedná se tedy o palmu. V současnosti se obvykle vyskytují v poušti a subtropické oblasti. Samostatně se pěstuje samčí a samičí rostlina. Drobné samičí květy vyrůstají na rozvětvených větvích dlouhých až 70 cm. K opylování dochází větrem, ale v produkčních oblastech se opylují ručně. Následně se plody sbírají a zamrazí, případně suší.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Ďatle medjool - úplná pecka. Chutia ako karamelky. Veľká spokojnosť.
Původně vloženo k Datle Medjool
Recenze návštěvníka
Nejlepší datle na trhu!
Původně vloženo k Datle Medjool
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení datle Medjool přírodní
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Jordánsko
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Velikost Jumbo Delight
- Úprava datle s peckou
- Odrůda Medjool
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1159 kJ / 277 kcal
- Tuky 0,2 g
- Sacharidy 75 g
- z toho cukry 66 g
- Vláknina 7 g
- Bílkoviny 1,8 g
- Sůl 0 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Ďatle medjool - úplná pecka. Chutia ako karamelky. Veľká spokojnosť.
Původně vloženo k Datle Medjool
Recenze návštěvníka
Nejlepší datle na trhu!
Původně vloženo k Datle Medjool
Recenze návštěvníka
Datle se přímo rozplývají. Překvapila mě i jejich velikost. Ideální sladkost na zimu.
Neuvěřitelně sladké, velké plody
Původně vloženo k Datle Medjool