❤️❤️ Křupavé valentýnské dárky už čekají. Zamilujte se! ❤️

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Veganské čokoládové řezy s kokosem

v pátek 6. 1. | 465x přečteno


Bez lepku, bez laktózy a bez živočišných produktů. Ale rozhodně ne bez chuti! Vyzkoušejte recept na veganské čokoládové řezy s kokosem a nalaďte se s námi na sladkou vlnu kokosového (ne)pečení. Udělejte za Vánoci voňavou tečku a rozmazlete se poctivým dezertem, který chutná po čokoládě, oříšcích, vanilce a kokosu.

Sdílet



Veganské čokoládové řezy s kokosem
30 minut
12–15 kusů

Co budete potřebovat?

Na základní vrstvu:

Na kokosovou vrstvu:

Čokoládová ganache (alias poleva)

Postup přípravy čokořezů

Datle, mandle, vlašské ořechy, kakaový prášek, vanilkový extrakt a sůl dáme do mixéru a mixujeme, dokud se nevytvoří lepkavé těsto. Pokud je směs suchá, přidáme pár datlí nebo lžičku kokosového oleje. Formu si poté vysteleme pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřeme těsto do základní čokoládové vrstvy. Vrstvu do formy důkladně vtlačíme sklenicí.

Na kokosovou vrstvu rozmixujeme strouhaný kokos, kokosovou smetanu, javorový sirup, kokosový olej a sůl. Mixujeme, dokud se nevytvoří lepkavá, drobivá směs. Tu pak opět přendáme do formy a zatlačíme sklenicí do rovnoměrné vrstvy.

čokoládové vegan řezy s kokosem
Udělejte za Vánoci sladkou tečku. A nejlépe dezertem, který voní čokoládou, vanilkou a kokosem!

Když čokoláda hraje prim

Navrch teď přijde čokoládová poleva. Čokoládové pecičky a kokosový olej (nebo kokosový krém) dáme do menšího hrnce a necháme rozpustit nad vodní lázní a mícháme metličkou, dokud se ganache důkladně nespojí. Pak polevou překryjeme kokosovou vrstvu a necháme zatuhnout minimálně 1 hodinu v lednici. 

Na závěr nakrájené řezy zdobíme oblíbeným čerstvým ovocem

TIP: Nemáte po ruce zásobu čerstvých vitamínů? Hlavu vzhůru! Skvěle vám jako ozdoba dezertů poslouží i sušené ovoce, kousky karamelu nebo pestrobarevné jedlé květy.

Tak dobrou chuť!

Recept a foto:  @ivka_veggierecipes

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?