11.10.24 | 23045x přečteno | 2 minuty
Červená řepa lyofilizovaná
Jako reakci na častou kritiku, že má červená šťáva zase zašpinila kuchyňskou desku, jsem se raději nechala usušit mrazem. Na první dotek už tolik nebarvím, zato chutnám úplně stejně! A navíc pocházím z Česka.
- křupavá textura
- chutná jako čerstvá
- RAW zelenina
Alternativní produkty z kategorie Superfood:
Červená řepa lyofilizovaná
Informace o produktu
Určitě znáte ten pocit, když vás přepadne chuť na řepu, ale představa zaneřáděné kuchyně od červené šťávy onu chuť zase rychle zažene. Naše řepa naštěstí nebarví a je už předem nakrájená na tenké plátky připravené k přímé konzumaci. Jednotlivé kousky červené řepy jsme nechali usušit mrazem, což znamená, že z nich byla za nízké teploty a tlaku odstraněna voda. Díky tomu je řepa příjemně křupavá, ale zároveň chutná stejně jako čerstvá. Také si zachovala všechny důležité vitamíny a minerální látky. Objevte také naši další lahodnou mrazem sušenou zeleninu.
Použití
Primárně lze plátky z červené řepy využít jako zdravou náhradu chipsů nebo popcornu. Ty obsahují spoustu soli a tuku. Lyofilizované řepové plátky křupou stejně, ale jsou mnohem výživnější. Své využití si najde také v kuchyni, a to zejména jako přísada do salátů, smoothies, nebo jako ozdoba polévek, slaných koláčů a dalších pokrmů. Největší výhodou je, že lyofilizované potraviny vám vydrží doma i několik měsíců a není třeba je skladovat v lednici. Výraznou chuť řepy tak budete mít po ruce kdykoliv.

TOP informace o řepě
- Červená řepa se řadí mezi tzv. superpotraviny.
- Obsahuje barvivo betanin a je velmi bohatá na draslík.
- Betanin se často používá pro zabarvení masa, uzenin, nebo také mléčných výrobků.
- Na výrobu 100 g mrazem sušené řepy je třeba 800 g řepy čerstvé.
- Řepa může podporovat činnost jater a žaludku.
- Bez cukru, bez lepku a bez umělých konzervantů.
Jak se červená řepa suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení červená řepa lyofilizovaná plátky
- Surovina Řepa
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Česká republika
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava plátky
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1419 kJ / 340 kcal
- Tuky 1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
- Sacharidy 56 g
- z toho cukry 56 g
- Bílkoviny 13 g
- Sůl 0,2 g
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí