Rajčata sušená z Turecka

112 Kč 97 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nenech se zmást, naše vrásky nejsou znakem stáří, ale poctivého sušení! Dozráváme na sluníčku v Turecku, suší nás šetrně, a díky tomu máme nepopsatelně výraznou chuť. S námi nakopneš i obyčejný salát! 

          • 100% nesířená surovina bez přidaných aditiv
          • plné vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek
          • jedna z nejoblíbenějších zelenin

Detailní informace

500g
Skladem
112 Kč
97 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Rajčata sušená z Turecka

Informace a výživové hodnoty 

Rajčata sušená z Turecka na nás udělala takový dojem, že jsme je prostě museli zařadit do našeho sortimentu. Jedná se o plody, které dozrávají na sluníčku v Turecku a mají mnohem výraznější chuť než rajčata pěstovaná v našem podnebí. Pokud tedy máte rádi italskou kuchyni, tato rajčata jsou právě pro vás – jídlo povznesou na zcela jinou chuťovou úroveň, která připomíná bezstarostnou chuť dovolené.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Nejtěžší plod rajčete vážil 3,51 kg a vypěstovali ho v Oklahomě.
  2. Nedozrálé plody rajčat mohou způsobovat bolesti hlavy.
  3. Z nejplodnějšího keře se sklidilo neuvěřitelných 32 000 plodů.
  4. Největším pěstitelem rajčat je Turecko, USA a Čína.
  5. Ve Španělsku se každý rok koná festival La Tomatina, kde po sobě lidé mohou házet rajčata.

Základní specifikace
Složení 85 % rajčata, 15 % sůl
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Turecko
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení tepelné
Úprava sušené ovoce
Velikost medium
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Odkud rajčata pocházejí?

Rajčata mají kořeny v subtropických pásmech Jižní Ameriky, kde je začali pěstovat peruánští indiáni. Poté, co byla objevena Amerika, se rajčata rozšířila i do Evropy. Zpočátku byla rajčata považována za jedovatá a sloužila jako okrasná rostlina. Dnes jsou rajčata jednou z nejoblíbenějších surovin vůbec. Existuje několik druhů, které se od sebe liší tvarem, velikostí, chutí a barvou.  

 

Tip

Zabalte si rajčata do sváčonosiče a  budete je mít vždy a všude po ruce!

Proč naše suroviny nesíříme, se dozvíte v článku.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1352 kJ / 320 kcal
Tuky 1,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 59,2 g
z toho cukry 36,5 g
Vláknina 9 g
Bílkoviny 12,8 g
Sůl 3,15 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 110 mg
Hořčík 194 mg
Sodík 107 mg
Draslík 3427 mg
Fosfor 356 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
S Avatar autora | 26.1.2020
Vynikajicí... Poměr cena/množství/kvalita je bezkonkurenční.