Rajčata sušená z Turecka

od 101 Kč od 88 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

500g
Skladem
101 Kč
88 Kč bez DPH
5kg
Skladem
886 Kč
770 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Sušená rajčata z Turecka

Ahojky jsem sušené rajče, podle vzhledu mám vrásky jak stoletý stařec ale jsem skvělý do salátů, dochucení pokrmů při vaření, předkrmů a nebo jenom tak pod zub. 

 
   perfektní slaná chuť
  ovládne každé jídlo z italské kuchyně
 

Základní specifikace

  Složení sušená rajčata, sůl
  Země původu
Turecko
  Trvanlivost
min. 3–18 měsíců*
  Balení
zipový znovuuzavíratelný sáček
  Úprava
sušené ovoce - rajčata
  Velikost nespecifikováno
  Obchodní třída nespecifikováno
  Odrůda nespecifikováno

*přesné datum na vyžádání e-mailem, popř. na telefonu EXPEDICE & KANCELÁŘ

 

Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 


 

Výživové hodnoty sušených rajčat na 100 g 

MAKROŽIVINY 
 
   Energie 728 kJ / 173 kcal 
   Tuky
1,5 g 
   z toho nasycené mastné kyseliny
0 g 
   Sacharidy
24,9 g 
   z toho cukry
21,4 g 
   Vláknina 10,1 g 
   Bílkoviny 7,5 g 
   Sůl 3 g 
MIKROŽIVINY 
 
   Železo 19,29 mg 
   Sodík
107 mg 
   Vitamín C
21,4 mg 
   Vitamín A
1,61 mg 

 

Víte, že...

Rajčata sušená ovoce z Turecka | Svět plodů 4 pic

 

 

 

Sušená rajčata jako zdroj vitamínů

Obsahují vitaminy skupiny B vitamin E a K, kyselinu listovou a velké množství vitaminu C, který podporuje zejména imunitní systém. Z minerálních látek obsahují draslík a železo. Ostatní prvky jsou zastoupena v menším množství. Jsou také zdrojem prospěšné vlákniny.

 

  

Rajčata sušená ovoce z Turecka | Svět plodů 5 pic

 

 

 

Jak použít sušené rajče?

Použití je například do salátů, na dochucení pokrmů při vaření,  předkrmů, pomazánek, na pizzu, k vylepšení omáček s rajčaty, polévek a zeleninových pokrmů, nebo jen tak na chuť.

 

 

Rajčata sušená

Rajčata mají kořeny v subtropických pásmech Jižní Ameriky, kde je začali pěstovat peruánští indiáni. Poté, co byla objevena Amerika se rajčata rozšířila do Evropy. Z počátku byla rajčata považována za jedové a sloužily jako okrasná rostlina. Dnes jsou rajčata nejoblíbenější zeleninou vůbec. Existuje několik druhů, které se od sebe liší, tvarem, velikostí, chutí a barvou. Rajče patří do čeledi lilkovitých a jedná se o dvouděložnou rostlinu.

Obsahují především karotenoidy, které dodávají zelenině charakteristickou barvu. Karotenoidy patří mezi významné antioxidanty, které zachycují v těle volné radikály, a tak se snižuje vznik rakoviny. Nejznámější karotenoid je lykopen, který je prevencí nejen rakoviny, ale také infarktu myokardu. Lykopen naše tělo přijímá z vařených rajčat a velmi účinná je rajčatová šťáva. Platí, čím červenější je rajče, tím více lykopenu obsahuje.

Pozor však na nezralé plody. Ty obsahují nebezpečnou látku alkaloid solanin, který po nadměrném požití dráždí nervovou soustavu, způsobuje rozpad červených krvinek, případně obrnu dechového centra.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: