Rajčata sušená z Turecka

od 104 Kč od 90 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

500g
Skladem
104 Kč
90 Kč bez DPH
5kg
Skladem
908 Kč
790 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Sušená rajčata z Turecka

Ahojky, jsme sušená rajčata, podle vzhledu máme vrásky jako stoletý stařec ale nenech se oblafnout našim vzhledem, máme velmi výraznou chuť, která udělala dojem na našeho odběratele. Dozráváme na sluníčku v Turecku a jsme šetrně vysušené. Jsme skvělé do salátů, dochucení pokrmů při vaření, předkrmů nebo jen tak pod zub.

 
   perfektní slaná chuť
  ovládne každé jídlo z italské kuchyně
 

Základní specifikace

  Složení sušená rajčata, sůl
  Země původu
Turecko
  Trvanlivost
min. 3–18 měsíců*
  Balení
zipový znovuuzavíratelný sáček
  Úprava
sušené ovoce - rajčata
  Typ sušení
tepelné (pec), 70-80° po dobu 5-6 hodin
  Velikost
nespecifikováno
  Obchodní třída
nespecifikováno
  Odrůda nespecifikováno

*přesné datum na vyžádání e-mailem, popř. na telefonu EXPEDICE & KANCELÁŘ

 

Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 


 

Výživové hodnoty sušených rajčat na 100 g 

MAKROŽIVINY 
 
   Energie 1080 kJ / 258 kcal 
   Tuky
3 g 
   z toho nasycené mastné kyseliny
0 g 
   Sacharidy
56 g 
   z toho cukry
38 g 
   Vláknina 12 g 
   Bílkoviny 14 g 
   Sůl 7 g 
MIKROŽIVINY 
 
   Sodík 107 mg 
   Horčík
194 mg 
   Vápník
110 mg 

 

Víte, že...

Rajčata sušená ovoce z Turecka | Svět plodů 4 pic

 

 

 

Sušená rajčata jako zdroj vitamínů

Obsahují vitaminy skupiny B vitamin E a K, kyselinu listovou a velké množství vitaminu C, který podporuje zejména imunitní systém. Z minerálních látek obsahují draslík a železo. Ostatní prvky jsou zastoupena v menším množství. Jsou také zdrojem prospěšné vlákniny.

 

  

Rajčata sušená ovoce z Turecka | Svět plodů 5 pic

 

 

 

Jak použít sušené rajče?

Použití je například do salátů, na dochucení pokrmů při vaření,  předkrmů, pomazánek, na pizzu, k vylepšení omáček s rajčaty, polévek a zeleninových pokrmů, nebo jen tak na chuť.

 

 

Rajčata sušená

Rajčata mají kořeny v subtropických pásmech Jižní Ameriky, kde je začali pěstovat peruánští indiáni. Poté, co byla objevena Amerika se rajčata rozšířila do Evropy. Z počátku byla rajčata považována za jedové a sloužily jako okrasná rostlina. Dnes jsou rajčata nejoblíbenější zeleninou vůbec. Existuje několik druhů, které se od sebe liší, tvarem, velikostí, chutí a barvou. Rajče patří do čeledi lilkovitých a jedná se o dvouděložnou rostlinu.

Obsahují především karotenoidy, které dodávají zelenině charakteristickou barvu. Karotenoidy patří mezi významné antioxidanty, které zachycují v těle volné radikály, a tak se snižuje vznik rakoviny. Nejznámější karotenoid je lykopen, který je prevencí nejen rakoviny, ale také infarktu myokardu. Lykopen naše tělo přijímá z vařených rajčat a velmi účinná je rajčatová šťáva. Platí, čím červenější je rajče, tím více lykopenu obsahuje.

Pozor však na nezralé plody. Ty obsahují nebezpečnou látku alkaloid solanin, který po nadměrném požití dráždí nervovou soustavu, způsobuje rozpad červených krvinek, případně obrnu dechového centra.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: