Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9188x přečteno
Miluješ japonskou kuchyni, ale klasické sushi je už pro Tebe prostě nuda? Tak ochutnej nás a my Ti ukážeme, jakou explozi chutí dokážou nori řasy vykouzlit!
Pokud jste těmi největšími milovníky japonské kuchyně, tak zpozorněte – od teď se vám nebude zdát jen o božských sushi rolkách, na scénu totiž přicházejí také chipsy z nori řasy. Ty naše jsou obalené v tempuře, jejíž základ tvoří žlutý hrách, vejce, extrakt z houby shiitake a špetka chilli. Vznikla tak neobyčejná kombinace křupavých nori plátků s pikantní krustou, které zkrátka nejde odolat.
Nasypte svým přátelům nori chipsy v tempuře do misky, otevřete si k nim láhev vína či piva a vychutnejte si jedinečnou chuť tohoto slaného snacku. S nori chipsy navíc zabodujete také v kuchyni – přidejte je do polévky, salátu, nudlí nebo jiného oblíbeného asijského pokrmu a dodejte tak receptům jemně pikantní křupavý element. Nori chipsy v tempuře si zkrátka žádný milovník asijské kuchyně nesmí nechat ujít.
„Nori“ je označení pro jedlé mořské řasy pocházející z Japonska. Pěstování této rostliny je velice náročné, jelikož nori řasy potřebují kvalitní čistou vodu, ideální teplotu a správně načasovanou sklizeň. Řasy se i v dnešní době v některých oblastech sklízí ručně a následně se na listech papíru suší na přímém slunci, případně se nori řasy rozdrtí a suší ve speciálních sítech. Výsledkem je neobyčejná pochoutka, která je základem mnoha asijských pokrmů. Nori řasa se používá k přípravě sushi, jako křupavý element do salátů či jako koření do nudlí a polévek. Výjimkou však nejsou ani slané snacky z nori řasy, které se vyrábí jak v přírodní, tak i v ochucené variantě.
Čím nahradit sladkosti? Tipy na dětmi oblíbené zdravé mlsání
10.05.22 | 2049x přečteno | 4 minuty
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Nori chipsy v tempuře