11.10.24 | 22934x přečteno | 2 minuty
Černé olivy lyofilizované kousky
S námi můžeš experimentovat a ozdobit každé nudné jídlo! Jsme nadupané živinami, antioxidanty i výjimečnou chutí, kterou nám lyofilizace zanechala v plné kráse!
- chutnají jako čerstvé
- křupavá textura
- snadné skladování
Alternativní produkty z kategorie Zelenina:
Černé olivy lyofilizované kousky
Informace o produktu
Olivy v našich jídelníčcích běžně nefigurují, což je škoda! Jsou významným zdrojem mnoha vitamínů, minerálů a působí také jako skvělý antioxidant. Ozvláštní každé středomořské jídlo a jejich specifická chuť nepochybně zaujme i jinde. Speciální technologií byly olivy šetrně sušené mrazem, takže si zachovaly svoji chuť, vůni a nutriční látky. Díky tomu chutnají skoro jako čerstvé a příjemně křupou. Dokonce se vyrovnají těm právě natrhaným, ale navíc je můžete mít k dispozici, kdykoli na ně dostanete chuť!
Použití
Lyofilizovaná zelenina je rychlou a zdravou svačinou, ať jste kdekoli. Není třeba ji skladovat v lednici, a navíc vám doma vydrží i několik měsíců. Díky snadnému skladování si ji můžete vzít s sebou téměř kamkoli! Na výlety, do práce i do školy. Také ji můžete využít v kuchyni, ať už jako neotřelou přísadu do salátů, nebo jako ozdobu slaných dortů a dalších jídel.
TOP informace o olivách
- Černé i zelené olivy jsou jeden druh, liší se pouze stupněm zralosti.
- Čerstvé olivy obsahují 50 % oleje a 40 % vody.
- Černé olivy obsahují více oleje než zelené.
- Skladují se v pokojové teplotě bez přístupu vzduchu.
Jak se olivy suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení černé olivy lyofilizované
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Litva
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení PET dóza
- Úprava Kousky
- Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2100 kJ / 500 kcal
- Tuky 44 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 6,05 g
- Sacharidy 10 g
- z toho cukry 0 g
- Vláknina 20 g
- Bílkoviny 4 g
- Sůl 8,73 g
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí