Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Špenát lyofilizovaný prášek

Jsem plný mimořádné chuti a čerstvosti! Obohatím Tvé jídlo nejen o skvělou chuť, ale i o kopec živin! I Pepek věděl, jak jsem úžasný! Psst! Taky docela hezky barvím. Co bys řekl na zelený dort?

  • 100% rozdrcená mrazem sušená zelenina 
  • poctivá chuť špenátu bez přidaných cukrů a aditiv
  • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
170 Kč / ks
2 ks
-5%
170 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
170 Kč / ks

Vaše cena

170 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 20. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

24 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 20. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 20. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Špenát lyofilizovaný prášek

Informace o produktu

Přírodní špenát byl mrazem sušený ihned po sklizni a poté rozemletý na prášek. Krásná zelená barva vynikne v řadě pokrmů, například v polévkách, omáčkách, salátech nebo ve smoothie, ale i v dortech či pečivu a navíc vám dodá spoustu živin. Za zmínku rozhodně stojí například lutein, který má pozitivní účinky na náš zrak. A přestože je špenát lyofilizovaný, zachoval si svou nasládlou chuť, sytou barvu i veškeré živiny.

TOP informace o špenátovém prášku

  1. Že špenát obsahuje velké množství železa je mýtus.
  2. V těhotenství podporuje správný růst a vývin plodu.
  3. Prášek je ideálním přírodním barvivem.
  4. Obsahuje kyselinu listovou a biotin.
  5. Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení prášek z lyofilizovaných listů špenátu
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení PET dóza
  • Úprava prášek
  • Typ sušení sušení mrazem
  • Surovina Špenát
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1165 kJ / 278 kcal
  • Tuky 4,33 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
  • Sacharidy 15,87 g
  • z toho cukry 4,66 g
  • Vláknina 24,42 g
  • Bílkoviny 31,75 g
  • Sůl 2,22 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Špenát lyofilizovaný prášek

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?