Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0752

Špenát lyofilizovaný prášek

Jsem plný mimořádné chuti a čerstvosti, a navíc Tvé jídlo obohatím o spoustu živin! I Pepek věděl, jak jsem úžasný. A psst. Taky docela hezky barvím. Co bys řekl třeba na zelený dort?

  • jemná chuť a výrazná barva
  • bez aditiv
  • dlouhá trvanlivost

Vyberte balení

Vaše cena

170 Kč

Zboží můžete mít už v úterý 1. 2.

Kdy zboží obdržím? zavřít

37 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč v úterý 1. 2.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v úterý 1. 2.
PPL 99 Kč v úterý 1. 2.
PPL - ParcelShop 99 Kč v úterý 1. 2.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v úterý 1. 2.
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v úterý 1. 2.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v úterý 1. 2.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v pondělí 31. 1.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.

Špenát lyofilizovaný prášek

Informace o produktu

Přírodní špenát byl mrazem sušený ihned po sklizni a poté rozemletý na jemný prášek. Krásná zelená barva vynikne v řadě pokrmů, například v polévkách, omáčkách, salátech nebo ve smoothie. Nebojte se ho použít ale i v dortech, či pečivu. Navíc vám dodá spoustu živin. Za zmínku rozhodně stojí například lutein, který má pozitivní účinky na náš zrak. A protože je špenát lyofilizovaný, zachoval si svou nasládlou chuť, sytou barvu i veškeré živiny.

TOP informace o špenátovém prášku

  1. Že špenát obsahuje velké množství železa je mýtus.
  2. V těhotenství podporuje správný růst a vývin plodu.
  3. Prášek je ideálním přírodním barvivem.
  4. Obsahuje kyselinu listovou a biotin.
  5. Skladujte při pokojové teplotě bez přístupu vzduchu a slunečního záření.
Tomáš Hofman

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

Zajímavosti a recepty

Jak poznat nedostatek vitamínů B a C?

Jak poznat nedostatek vitamínů B a C?

20.01.22 | 503x přečteno | 10 minut

Lyofilizace

Lyofilizace

15.12.20 | 4176x přečteno | 4 minuty

  • Složení prášek z lyofilizovaných listů špenátu
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení PET dóza
  • Úprava prášek
  • Typ sušení sušení mrazem
  • Surovina Špenát
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1165 kJ / 278 kcal
  • Tuky 4,33 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
  • Sacharidy 15,87 g
  • z toho cukry 4,66 g
  • Vláknina 24,42 g
  • Bílkoviny 31,75 g
  • Sůl 2,22 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Špenát lyofilizovaný prášek

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?