Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 16933x přečteno
🐣 Velikonoční nadílka plná dobrot. Objednejte pomlázku pro koledníky včas! 🐣
Nechali mě úplně na suchu! A navíc se mi snaží namluvit, že to je pro moje dobro. Pomalu se s tím smiřuju, naštěstí na to mám dost času, protože bez vody teď prý vydržím i roky. Aspoň, že mi zůstala moje typická chuť, uf.
Česnek, který už nemusíte loupat a přitom má sílu jako superhrdina? Ano, prosím! Česnek je mrazem sušený, což mu na jeho schopnosti pálit/vypálit neubírá. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého česneku neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Díky lyofilizaci se tak mrazem sušený česnek rychle nezkazí a také se snadněji skladuje. Náš česnek navíc pochází z Česka, přesněji z malé rodinné farmy u Prostějova, kde byl také ručně sklizený. Mrazem sušený česnek je bez přidaného cukru či jiných aditiv, také na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy.
Česnek je opravdu velice výrazný, a to i díky speciální odrůdě, která je pro svou intenzivní ostrou chuť o to více ceněna. Díky tomu lyofilizovaný česnek skvěle vynikne v každé omáčce, směsi koření, ale i v salátech. Nebo si z něj můžete připravit skvělou domácí česnečku či česnekovou pomazánku! Nezapomeňte objevit také naši lahodnou mrazem sušenou zeleninu.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zeleninové chipsy VegBites: Barevné potěšení nejen k televizi
05.08.22 | 1589x přečteno | 5 minut
Jak skladovat potraviny sušené mrazem
22.03.21 | 12971x přečteno | 5 minut
Recenze nakupujícího heureka.cz
křupavé bezpracné pro lenochy
Recenze nakupujícího heureka.cz
křupavé bezpracné pro lenochy