Mandle VALENCIA RAW ze Španělska
Související produkty
Detailní popis produktu
Mandle VALENCIA RAW ze Španělska
Informace a výživové hodnoty
Mandle jsou sušené za nízké teploty, a proto si zachovaly veškeré minerální látky i vitamíny. Jsou měkké, šťavnaté a sladké. Pokud byste je chtěli ještě křehčí a křupavější, namočte je na 12 hodin do slané vody. I přes to, že se jedná o sladkou odrůdu, se může stát, že budou některá jádra v balíčku hořká. Hořkost způsobuje vyšší obsah amygdalinu, který je v malém množství pro člověka velmi prospěšný.
Nabízíme vám jen ty největší kousky. Pro vytřídění jednoho kilogramu takových kusů, je potřeba sklidit kilogramů osm. Mandle Valencia se používají do zmrzliny, nugátu, rýžového pudinku, marcipánu či vánočních cukrovinek. Pro vysoký obsah minerálů a vitamínů jsou však výborné i k přímé konzumaci.
Co znamená, že jsou mandle nefumigované?
5 věcí, které jste této o surovině nevěděli
- Mandle se ze skořápky vyloupne až těsně před dodáním, což zajistí její maximální čerstvost.
- Speciálně vyšlechtěná odrůda Late flowering zaručí perfektní sladkost většiny kusů.
- Španělské mandle nemusí být fumigovány na rozdíl od mandlí z USA.
- Nabízíme je také obalené ve veganské hořké čokoládě.
- Mandle působí jako přírodní antioxidant.
Složení | 100% přírodní mandle |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Španělsko |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | 14–15 mm |
Úprava | přírodní RAW ořechy, neblanšírované |
Obchodní třída | Supreme S14 |
Odrůda | Valencia (late flowering) |
Poznámka nákupčího
„Nedávno jsem objevil speciálně vyšlechtěnou odrůdu španělských mandlí Valencia. Říká se jí Late flowering, protože kvete později než ostatní. Tato odrůda má jednu báječnou vlastnost – mandle díky pozdnímu kvetení nejsou tolik hořké, na rozdíl od ostatních španělských odrůd, u nichž bývá hořkost způsobena klimatickými změnami před dozráním. Z dané odrůdy navíc nakupuji jen ty největší kusy, velké minimálně 14 milimetrů. Na vytřídění 1 kilogramu takto velkých mandlí, je potřeba nasbírat osm kil. Jedná se opravdu o prémiový produkt.“
Jaké mandle známe?
Mandle nejsou pouze jedny. Věděli jste, že se dělí podle typu, chuti, kvality, velikosti a odrůdy? Známe sladké mandle a hořké. Protože hořké mandle obsahují látku amygdalin, většinou v nabídce najdete pouze ty sladké. Mezi nejoblíbenější odrůdy patří například odrůdy Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podle typu zpracování je najdete se skořápkou a bez, se slupkou nebo blanšírované, kousky, plátky nebo jako mouku. Třída nebo kvalita mandlí závisí na počtu škrábanců, zlomků, drtí a tom, zda je přítomna nějaká příměs. Dalšími kritérii jsou pak váha a velikost. Více se dočtete v našich článcích.
Tip
Vyzkoušejte španělské RAW mandle obalené v bílé čokoládě a jahodách nebo MYX Čokomadle!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2642 kJ / 631 kcal |
Tuky | 52 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4 g |
Sacharidy | 19,2 g |
z toho cukry | 4,8 g |
Vláknina | 10 g |
Bílkoviny | 18,3 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 200 mg |
Železo | 3,6 mg |
Sodík | 229 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.