Bílá 29,5% čokoláda z ČR

176 Kč 153 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Se mnou určitě rozhýbeš všechny své chuťové pohárky! Hlavně si dej pořádný pozor, ať mě před pečením nesníš úplně celou! 

          • výrazná sladká, krémová chuť
          • vyrobená v České republice
          • 29,5 % kakaového másla

Detailní informace

1kg
Skladem
176 Kč
153 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Bílá 29,5 % čokoláda z ČR

Informace a výživové hodnoty 

Běžné bílé čokolády obsahují přibližně 20 % kakaového másla, ale naše čokoláda obsahuje až 29,5 %. Díky tomu se skvěle rozpouští a je krásně jemná. Její chuť je příjemně sladká a mléčná, barva smetanově bílá a každý kousek voní po vanilce.

Čokoláda se vyrábí ve Dvoře Králové, v závodě s tradicí již od roku 1992. Během výrobního procesu je kladem velký důraz zejména na kvalitu a udržitelnost. Každý den chutná čokolády deset odborníků, aby se docílilo toho nejlepšího produktu. Výsledkem je tak čokoláda plná intenzivní chuti, s příjemnou vůní a univerzálním použitím. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

vyroba-cokolady

Použití a temperace

Obsah tuku v čokoládě značí její tekutost. Ta se může pohybovat od vysoké po nízkou a určuje i následné využití. U této čokolády je tekutost střední, tím pádem se hodí téměř na vše od polev, máslových krémů, čokoládových náplní či modelování až po zmrzlinu. Stejně tak je skvělá na mlsání nebo rozpuštěná v horkém mléce.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 28 °C a použití při 30 až 30,5 °C.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Polyglycerolpolyricinoleát zajišťuje správnou tekutost i přes nižší obsah tuku; max. množství v čokoládě je 0,1 %.
  2. Výrobce této čokolády, vlastní certifikáty jako UTZ, IFS, BRC nebo KLASA.
  3. Obsah mléčné sušiny je minimálně 14 % a celkový obsah tuků je 33 %.
  4. Čokoláda se vyrábí ve Dvoře Králové, v závodě s tradicí od roku 1992.
  5. Jedná se o největší továrnu na čokoládu v České republice.

 

Základní specifikace
Složení cukr, 29,5 % kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sušená syrovátka, emulgátor: sójový lecitin, polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pecky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmotamásloprášek nebo čokoláda.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2319 kJ / 555 kcal
Tuky 33,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 20,6 g
Sacharidy 60,1 g
z toho cukry 60,1 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 4,2 g
Sůl 0,28 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 227 mg
Železo 0,27 mg
Hořčík 21 mg
Fosfor 193 mg
Draslík 331 mg

 

jak-se-vyrabi-cokolada 

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LK Avatar autora | 14.5.2021
Bila ceska cokolada je super! Pouzivam na plnku do makronek a perfektni!!! Uz mam na ceste dalsi baliky...vsem doporucuji
5
E Avatar autora | 18.1.2021
Klasická bílá čokoláda - chutná jako každá jiná, takže víte, do čeho jdete. Kdo má rád, tomu zachutná, kdo ne, ten ať se jí vyhne. Malé čoko penízky jsou ideální formou jak pro kontrolované mlsání, tak i pro snadné cukrářské zdobení nebo vaření - ještě jsem nezkoušela, ale myslím, že půjdou úplně krásně rozpouštět.