60 minut
6–8 porcí
Co budete potřebovat?
Na brownies:
- 350 g arašídového másla
- 140 g másla
- 120 g rýžové 45% čokolády
- 130 g kokosového cukru
- 2 vejce a 1 žloutek
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 65 g hladké mouky
- 25 g kakaa
- čtvrt lžičky soli
Na ozdobu:
Postup
Začneme tím, že si menší formu vyložíme papírem na pečení. Pokud máme arašídové máslo ztuhlé (poznáte to tak, že na povrchu bude oddělený tuk od zbytku arašídů) rozehřejeme si jej krátce v mikrovlnce, aby se nám dobře roztíralo. Můžete si do něj přimíchat i pár lžic kakaového krému. Rovnoměrně hmotu rozetřeme na pečicí papír do formy.
Formu pak dáme na 30 minut do mrazáku. Poté vytáhneme arašídovou vrstvu z formy a vrátíme ji zpět do mrazáku, formu si necháme venku a začneme připravovat těsto.
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Do formy na pečení si dáme pečicí papír.
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a máslo a metličkou do ní vmícháme vejce, žloutek a vanilkový extrakt. Stěrkou pak přimícháme do těsta na brownies ještě mouku, kakao a sůl.
Půlku těsta rozetřeme do formy, opatrně na něj položíme zmrzlé arašídové máslo a na něj rozetřeme zbylé těsto.
Pečeme 30 minut na 180 °C a po upečení necháme cca půl hodiny chladnout ve formě. Potom brownies vyjmeme z formy a necháme dál chladnout. Brownies by mělo být před krájením úplně vychladlé. Dobrou chuť!
Recept a foto: @bananecek