Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Brownies plněné arašídovým máslem

ve čtvrtek 2. 6. | 968x přečteno


Milovníci brownies pozor! Máme recept na vláčné brownies naplněné arašídovým máslem. Chutná přímo božsky a mrazem sušené maliny nahoře mu dodávají ten pravý šmrnc. Upečte si ho s námi k nedělní kávě!

Sdílet



Brownies plněné arašídovým máslem
60 minut
6–8 porcí

Co budete potřebovat?

Na brownies:

Na ozdobu:

Postup

Začneme tím, že si menší formu vyložíme papírem na pečení. Pokud máme arašídové máslo ztuhlé (poznáte to tak, že na povrchu bude oddělený tuk od zbytku arašídů) rozehřejeme si jej krátce v mikrovlnce, aby se nám dobře roztíralo. Můžete si do něj přimíchat i pár lžic kakaového krému. Rovnoměrně hmotu rozetřeme na pečicí papír do formy.

Formu pak dáme na 30 minut do mrazáku. Poté vytáhneme arašídovou vrstvu z formy a vrátíme ji zpět do mrazáku, formu si necháme venku a začneme připravovat těsto. 

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Do formy na pečení si dáme pečicí papír.

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a máslo a metličkou do ní vmícháme vejce, žloutek a vanilkový extrakt. Stěrkou pak přimícháme do těsta na brownies ještě mouku, kakao a sůl

Půlku těsta rozetřeme do formy, opatrně na něj položíme zmrzlé arašídové máslo a na něj rozetřeme zbylé těsto. 

Pečeme 30 minut na 180 °C a po upečení necháme cca půl hodiny chladnout ve formě. Potom brownies vyjmeme z formy a necháme dál chladnout. Brownies by mělo být před krájením úplně vychladlé. Dobrou chuť!  
 

Recept a foto:  @bananecek

Kvalitní ingredience = dokonalé pečení

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?