SLEVA 100 Kč nad 1000 Kč - kód: SLEVA100 🍎 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150

SLEVA 100 Kč nebo 150 Kč
Kód: 0125

Masala omáčka lyofilizovaná

Vysušili mě mrazem, abys mě mohl ochutnat nejen v Indii, ale i u Tebe doma! Připravíš mě během minuty, tak na co čekáš? Koho oslníš svými kulinářskými schopnostmi? 

Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:

Masala lyofilizovaná omáčka

Informace o produktu

Co tak si přinést trošku Indie k vám domů? Masala omáčka je pravá indická omáčka a v překladu znamená směs koření. Skládá se z různých druhů koření a zeleniny, které jako celek dodávají příjemnou a plnou chuť každému pokrmu. Indové jsou skvělí gurmáni, kteří si s chutí jídla rádi hrají, proto jsme se rozhodli touto kuchyní inspirovat a vytvořili jsme naši masala omáčku. Neobsahuje žádné glutamany, éčka nebo stabilizující látky. Jde o čistou směs lyofilizované zeleniny a přírodního koření.

TOP informace o masala omáčce

  1. Je původem z Indie a v překladu znamená směs koření.
  2. Neobsahuje žádná éčka, glutamany, dochucovadla.
  3. Lyofilizací se odstraňuje voda, ale chuť se koncentruje.
  4. Z malého balíčku si můžete připravit až 8 porcí.
  5. Pochází z české domácí výroby.

Jak se omáčka suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

14.01.25 | 27753x přečteno | 5 minut

Jak probíhá lyofilizace?

Jak probíhá lyofilizace?

13.01.25 | 52727x přečteno | 4 minuty

  • Složení sůl, pepř, kurkuma, kokosové mléko, rajče, cibule, koriandr, bobkový list
  • Surovina Kurkuma, Rajčata
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Česká republika
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava lyofilizovaná omáčka ve formě prášku
  • Typ sušení mrazem ve vakuu
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 3223 kJ / 770 kcal
  • Tuky 58 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 18 g
  • Sacharidy 53 g
  • z toho cukry 35 g
  • Bílkoviny 5,8 g
  • Sůl 5,8 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst

Menu

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?