Mrazem sušená zelenina (lyofilizovaná)
Nejprodávanější
25 položek celkem
Mrazem sušená zelenina
Neobyčejná zelenina plná vitamínů a minerálů!
Jak se vyrábí a co s ní?
Chci se dozvědět více
Co je lyofilizace?
Lyofilizace, (jinak také freeze drying) je proces, kdy dochází k vysušení přirozené přítomné vody v produktu, ale místo vysokých teplot, se používají vysoké mrazírenské teploty a snížený tlak. Takovým způsobem dochází k odstranění vody z potraviny úplně.
Proč právě lyofilizovaná zelenina?
- zachovává si původní strukturu a barvu
- taktéž i chuť a vůni
- křupavá konzistence
- nepřidává se k nim žádný cukr
- díky lyofilizací si zelenina zanechává původní nutriční vlastnosti
- jsou RAW (protože teplota 42°C nebyla překročena)
- jsou snadno skladovatelné
- možná rehydratace vodou do původního stavu
- mají nízkou hmotnost
- dlouhá trvantlivost
Jak je použít?
- jsou vhodné pro teplou i studenou kuchyni
- vhodné jen tak jako snack (například červená řepa)
- lyofilizovaný zázvor vhodný jako dochucovadlo, ale také je z něj výborný čaj
- lyofilizovaný česnek je také výborné ochucovadlo jídel