Sleva 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150 🌟 Sleva 200 Kč nad 2000 Kč - kód: SLEVA200

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Bez masa to není ono? Ale houby! Vegan jerky vás dostanou do kolen

v pondělí 30. 1. | 5522x přečteno | 4 minuty čtení


Rostlinná strava je tááák omezující. Akorát že vůbec. Vítejte v roce 2023, kdy snad neexistuje masový pokrm, který bychom neuměli nahradit stejně chutnou (a někdy dokonce i chutnější) veganskou či vegetariánskou alternativou. A pokud vás ještě někdo přesvědčuje, že je omezování masa otrava, dejte mu ochutnat tuhle prudce jedlou novinku. Veganské houbové jerky dostanou do kolen i zatvrzelé masožravce.

Sdílet



Bez masa to není ono? Ale houby! Vegan jerky vás dostanou do kolen

Co se v článku dozvíte?

Cože? Houby místo masa?!

Ano, je to tak a je to boží. Houbové jerky na první pohled nerozeznáte od originálu. Po ochutnání ale budete mít jasno – vegan verze strčí tu masovou do kapsy. Houbové jerky jsou totiž dokonale vychucené a jejich konzistence je mnohem měkčí. S pocitem, že žvýkáte podrážku, se tak můžete nadobro rozloučit.

No vážně, poctivě jsme to testovali za vás. V přísném výběrovém řízení se do našeho sortimentu probojovaly dvě lokální značky, u kterých jsme se kromě důkladné degustace pídili po původu surovin i po detailech výrobního procesu.

Houbové jerky Timba
Houbové jerky Timba jsou 100% rostlinné, měkké a plné chuti!

A co jsme vyšpiónili? Na výrobu 100 g houbových jerky je potřeba asi 500 g čerstvých hub, na jejichž kvalitě si naši favoriti opravdu zakládají. Timba používá pečlivě vybranou hlívu vypěstovanou na rodinné farmě v Drahanské vrchovině. Další kouzla pak tkví v šetrném sušení a chuťově vyladěné marinádě.

Veganští gurmáni už značku Timba, za kterou stojí sportovec a muzikant Ben Cristovao, určitě znají. V gastrosvětě se loni proslavila pořádně ostrým veganským dezertem v praktické skleničce.

Čisté složení bez krutosti

Houbové jerky jsou 100% rostlinné, a tak nejen, že při jejich výrobě netrpělo žádné zvířátko, ale jsou také šetrnější k přírodě jako celku. (Že má omezování masa své environmentální odůvodnění, jistě víte.)

A protože máme přísná kritéria na složení produktů, najdete u nás jen jerky marinované v poctivých surovinách, které sami běžně používáme při vaření. Pochutnat si tak můžete na kvalitním koření, pravé sójové omáčce či miso pastě. 

Jerky MO jsou jasná volba pro vegetariány

MO jerky jsou stejně jako Timba vyrobeny z hlívy, proč je tedy doporučujeme spíše vegetariánům, než veganům? MO Jerky totiž obsahují domácí květový med, který jim ale zase dává úžasnou vláčnost a unikátní chuť. A stejně jako ty veganské, se i tyhle vegetariánské houbové jerky obejdou bez pochybných šmakulád, umělých barviv a konzervantů.

Houby pro výrobu MO Mushroom jerky pocházejí z oblasti Nízkého Jeseníku, kde tento rodinný podnik v symbióze s přírodou i vznikl. 

houbové jerky
Houbové jerky s poctivou barbecue příchutí a kapkou květového medu si vás omotají kolem prstu. Nepotřebují být uložené v lednici, takže jsou ideální i na delší přechody hor!

Chrochtat blahem ale nebudou jen vaše chuťové buňky. Houby, ze kterých se tyto vegetariánské jerky vyrábí, se totiž pyšní blahodárnými účinky na lidské zdraví. Shiitake i hlíva ústřičná se používají pro podporu léčby a prevenci virových onemocnění i jako komplexní podpora imunitního systému.

A co na to dietní policie? V porovnání s klasickými masovými jerky mají ty houbové méně bílkovin, zatímco tuků obsahují o něco více. Rozhodně však mají vyváženější a kvalitnější složení než třeba klasické chipsy.

TIP: Co mlsat v dietě? Inspirujte se, čím nahradit brambůrky.

Mlsání k pivu i na trek

Houbové jerky přijdou vhod u telky nebo jako slaný snack k jednomu točenému. Rychlostí blesku do vás zahučí také na túře – obzvlášť když už budete mít sladkých oplatek plné zuby. A protože nepotřebují lednici, rády vás doprovodí i na delších přechodech hor a jiných dobrodružných cestách. Stačí si je zabalit do sváčonosiče!

TIP: Přečtěte si, co svačit na horách.

Frustraci, že na vás po nájezdu party kamarádů zase zbylo jen pár kousků, pak předejdete velmi snadno – prostě rovnou hoďte do košíku více balení. 

Zatímco varianta s himalájskou solí zaboduje u vyznavačů klasiky, verze s pepřem okouzlí milovníky pikantních chutí. Medové barbecue a teriyaki zase naopak nadchne ty, kteří pálivé moc nemusí. Každý si tak přijde na své.

 

Z ohlasů na tuhle houbovou revoluci doslova tryská nadšení – kdo houbové jerky ochutnal, nelituje a už nechce mlsat nic jiného. Jdete do toho taky? Rozšiřte si své gastronomické obzory a dejte nám vědět, jak se vegetariánské a veganské jerky zamlouvají vám.

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?