Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Pistáciovo-čokoládový narozeninový dort

v pátek 20. 5. | 2714x přečteno


Co upéct k narozeninám milovníkům čokolády? No přece dokonalý čokoládový dort! Ten náš navíc potěší všechny – je totiž bez lepku! Krémovou chuť čokolády jsme podtrhli pistáciemi a nahoře si trůní mandle ve skořici. Tenhle dort se hodí na každou narozeninovou párty, ale i na oslavu výročí. Už se taky těšíte, až ho nakrojíte?

Sdílet



Pistáciovo-čokoládový narozeninový dort
2 hodiny (nejlépe den předem)
12 porcí
20 cm forma

Co budete na dort potřebovat?

Na korpus:

Na čokoládový krém:

Recept a foto:  @eat_your_fears

narozeninový dort s čokoládou
Tenhle čokoládový dort se hodí na každou oslavu narozenin!

Postup

Všechny suché ingredience na korpus smícháme v míse. Pokud jste na lepek obzvláště citliví (máte přísnou bezlepkovou dietu) volte kypřicí prášek bez lepku. Přidáme kokosové mléko a vejce s bílky a promícháme v hladké těsto

Spodek dortové formy o průměru 20 cm vyložíme pečicím papírem, vlijeme do ní těsto a pečeme 75 minut na 155 °C. Pokud máme dortovou formu větší, upravíme dobu pečení a kontrolujeme již po hodině. Po upečení dáme do chladu a nejlépe necháme uležet přes noc.

Čokoládu rozpustíme se smetanou, přimícháme tvaroh, mascarpone a vaječný likér. Vyšleháme nejlépe elektrickým šlehačem v hladký krém. Přikryjeme folií a necháme přes noc ztuhnout v lednici

A jdeme sestavovat a zdobit!

Marcipán už pár let netáhne, trendem jsou tzv. nahé dorty. Korpus rozkrojíme v půli. Krém pořádně promícháme a jednu polovinu naneseme na spodní část korpusu. Uhladíme kovovou stěrkou nebo nožem. Přiklopíme vrchní polovinou korpusu a nahoru navrstvíme druhou část krému. Nakonec narozeninový dort uhladíme a ozdobíme mandlemi, pistáciemi a jedlými květy.

Na kvalitě ingrediencí záleží

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?