Chystáme pro vás nový web! V neděli 19. 9. od 12:00 proto nepřijímáme objednávky. Od pondělního rána už ale budete moci objednávat v novém.

Vlašský 48% raw protein

200 Kč 174 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nejsem žádný obyčejný vlašák! Zpracovali mě speciální metodou, abych se zbavil většiny tuků, ale zachoval si co nejvíce bílkovin. Zkrátka proteinový prášek, který Tvoje svaly ocení!

          • ideální do snídaňových kaší, jogurtu či do smoothie
          • vysoký obsah vlákniny
          • použití pro sportovce a milovníky zdravé stravy

Detailní informace

250g
Skladem
200 Kč
174 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Vlašský 48% RAW protein

Informace a výživové hodnoty 

Rostlinné proteiny jsou výživnou i chutnou náhradou těch živočišných. Zachovávají si výraznou typickou chuť suroviny, z níž jsou vyrobeny, a není proto nutné je dále dochucovat či přidávat jakákoli aditiva. Náš proteinový koncentrát se vyrábí pouze z vlašských ořechů, které se za studena lisují a následně rozmělní. Jeho vůně i chuť je typicky ořechová a příjemně vynikne v dezertech, ranních kaších nebo smoothie. Vlašský protein obsahuje také množství stopových prvků, například vápník, hořčík a vitamíny skupiny B. 

vlassky protein

TOP informace o surovině

  1. Protein se jinak nazývá bílkovina a je běžně obsažen ve všech ořeších.
  2. Rostlinný protein je stravitelnější než ten živočišný.
  3. Běžná doporučená dávka je 30 g proteinu.
  4. Vhodný pro vegetariány a vegany.
  5. Prášek se nedá zcela rozpustit, ve smoothie nebo kaši je ovšem perfektní.
  6. Neobsahuje žádná sladidla, konzervanty ani další aditiva.
 
 

Co je to protein?

Protein neboli bílkovina se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.

 

Jak se vyrábí proteinový prášek?

Proteinový prášek už dnes koupíte opravdu v každém obchodě. I způsobů výroby takového prášku je několik. Základním způsobem je sušení výchozí suroviny. Jiným způsobem je iontová výměna, při které se bílkoviny od výchozí suroviny oddělují na základě elektrických nábojů. V současnosti se však nejvíce využívá metoda CFM (Cross Flow Micronization), kdy se bílkoviny oddělují pomocí zkříženého toku přes keramické filtry.

 Více o proteinech se dozvíte v našem článku.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: VAŘENÍ A PEČENÍ
Aditiva: Bez umělých barviv, Bez umělých konzervantů, Bez umělých dochucovadel, Bez umělých aromat
Dieta: RAW, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky, SCD
Surovina: Vlašské ořechy
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: částečně odtučněný prášek z nepražených jader vlašských ořechů (obsah bílkovin 48 %)
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: USA
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: rozdrcená jádra vlašských ořechů
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1640 kJ / 392 kcal
Tuky: 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g
Sacharidy: 32 g
z toho cukry: 6 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 48 g
Sůl: 0,02 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: