11.10.24 | 22007x přečteno | 2 minuty
Rýžový 80% RAW protein
Že znáš rýži jen jako přílohu? Tak to pozor, teď mě poznáš také jako protein! Jsem sice z rýže, ale obsahuji minimum sacharidů a pořádnou nálož kvalitních bílkovin. Se mnou si můžeš dát pěkně do těla!
- minimum sacharidů, maximum proteinu
- ideální při dietách a sportovních výkonech
- RAW přírodní alternativa proteinu
Alternativní produkty z kategorie RAW POTRAVINY:
Rýžový 80% RAW protein
Informace o produktu
Rýžový protein si rozhodně najde místo ve vaší kuchyni. Je vyrobený pouze z rýže a díky nízkému glykemickému indexu a obsahu sacharidů je vhodný pro diabetiky nebo nízkosacharidové diety. Neobsahuje žádná sladidla ani jiná aditiva, vůně i chuť jsou neutrální a hodí se do každého jídla. Protein můžete vyzkoušet při pečení, do ranní kaše nebo k výrobě proteinových svačin po sportovních aktivitách. Dopřejte každému svému pokrmu štědrou porci kvalitního rostlinného proteinu.

TOP informace o rýžovém proteinu
- Je vhodný pro vegetariány a vegany.
- Rostlinný protein je zcela bez laktózy, lepku a aditiv.
- Prášek se nedá zcela rozpustit, ve smoothie nebo kaši je ovšem perfektní.
- Díky nízkému glykemickému indexu je vhodný i pro diabetiky.
- Má nejvyšší obsah bílkovin z naší řady rostlinných proteinů.
Co je to protein?
Protein neboli bílkovina se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.
Jak se vyrábí proteinový prášek?
Proteinový prášek už dnes koupíte opravdu v každém obchodě. I způsobů výroby takového prášku je několik. Základním způsobem je sušení výchozí suroviny. Jiným způsobem je iontová výměna, při které se bílkoviny od výchozí suroviny oddělují na základě elektrických nábojů. V současnosti se však nejvíce využívá metoda CFM (Cross Flow Micronization), kdy se bílkoviny oddělují pomocí zkříženého toku přes keramické filtry.
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení částečně odtučněný prášek z rýže (obsah bílkovin 80 %)
- Surovina Rýže
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW, Vhodné pro diabetiky, Low carb
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Čína
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava rozdrcená zrna rýže
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1607 kJ / 384 kcal
- Tuky 3,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 2,5 g
- Sacharidy 6,3 g
- z toho cukry <0,5 g
- Bílkoviny 80,8 g
- Sůl 0 g
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí