15 minut
6–8 waflí
Co budete potřebovat?
Na vafle:
- 1 zralý banán
- 2 vejce
- 60 g rozpuštěného másla
- 150 g řeckého jogurtu
- 20 ml čekankového sirupu
- 20 g kakaa
- 90 g hladké špaldové mouky
- 40 ml mléka
- pár kapek vanilkového extraktu
Na ozdobu:
- řecký jogurt
- čekankový sirup
- čerstvé borůvky nebo oblíbené lyofilizované ovoce
Postup přípravy vaflí
V míse nejprve vyšleháme vajíčka s čekankovým sirupem. Přidáme rozmačkaný banán a všechny ostatní suroviny. Důkladně promícháme, vznikne nám hladké těsto na vafle.
Vafle postupně pečeme ve vaflovači.
Hotové vafle přelijeme čekankovým sirupem a dozdobíme jogurtem a oblíbeným čerstvým nebo lyofilizovaným ovocem. Verča použila čerstvé borůvky, pokud ale zrovna není sezóna, perfektně poslouží třeba i mrazem sušené maliny.
Gurmáni si pak jistě neodpustí k vaflím trochu čokolády nebo zdravých kakaových bobů, které se ráno postarají o pořádnou dávku antioxidantů a hořčíku.
Recept a foto: @tastykitchen.cz