Sleva 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150 🌟 Sleva 200 Kč nad 2000 Kč - kód: SLEVA200

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Citronové řezy s kokosovým korpusem

ve čtvrtek 14. 4. | 5165x přečteno


Je libo citronové řezy s jemným kokosovým korpusem? Máme! Základ receptu tvoří jemné kokosové máslo a kakao, nahoře pak najdete kyselkavý a krémový lemon curd. Recept na tyhle citrónové řezy je přirozeně bezlaktózový, takže je mohou i lidé s intolerancí. Recept je na přípravu velmi snadný. A výsledek? Naprosto bombastický!

Sdílet



Citronové řezy s kokosovým korpusem
90 minut
9–12 porcí
forma 20×20 cm nebo 25×17 cm

Co budete potřebovat?

Na korpus:

  • 120 g kokosového másla (ne kokosového oleje!)
  • 50 g cukru krupice
  • 1 lžíci kakaa
  • 100 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli

Na citronovou vrstvu:

Recept a foto: @pradobroty

Postup

Pečicím papírem si vyložíme formu. Nejlépe vám to půjde, když si formu lehce navlhčíte vodou. Troubu necháme předehřát na 180 °C (horkovzduch na 160 °C).

V míse utřeme kokosové máslo s cukrem a poté přidáme zbytek ingrediencí na těsto: sůl, mouku a kakao. Vypracujeme hladké těsto, které rukama namačkáme na dno formy. Takto připravený korpus pak vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut

Zatímco se korpus peče, připravíme si náplň. Na tu budeme potřebovat mixér. Do něj dáme nejprve vodu, máslo, cukr a citronový pudr a vše promixujeme, dokud nebude směs homogenní. Pak přidáme celá vejce, škrob a sůl a několika pulzy promixujeme.

Předpečený korpus vyndáme z trouby a teplotu v ní snížíme na 150 °C (horkovzduch na 140 °C). Na korpus nalijeme připravenou citronovou vrstvu a formu vrátíme do trouby. Pečeme zhruba dalších 45 minut. Že jsou citronové řezy upečené, poznáme tak, že se náplň neklepe. 

Až je hotovo, necháme moučník zcela vychladnout. Pak vytáhneme z formy, naporcujeme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Tip! Řezy můžete před podáváním vychladit, ale neporcujte je studené přímo z lednice – nepůjde to, protože korpus bude příliš tuhý. Nechte je alespoň 20 minut na teple povolit a až poté je nařežte. Tak dobrou chuť!

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?