Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Makové lívance s hruškami a tvarohem

ve středu 26. 1. | 3729x přečteno


Můžete jíst lívance od rána do večera a stále hledáte nové a originální recepty? Vyzkoušejte s námi recept na makové lívance od Gazdiny. Jsou plné chuti, mají netradiční barvu a hrušky společně s tvarohem dodávají lívancům s mákem tu pravou chuť nedělního rána.

Sdílet



Makové lívance s hruškami a tvarohem
30 minut
8–10 lívanců

Co budete potřebovat?

Na lívance:

  • 150 g bílého jogurtu
  • 80 g hladké mouky (celozrnné špaldové nebo bílé pšeničné)
  • 20 g oblíbeného proteinu
  • 10 g máku
  • 2 vejce
  • 1 lžíci cukru nebo skořicového cukru
  • 1 lžíci oleje
  • 1 lžičku prášku do pečení
  • špetku soli
  • ghí nebo olej na smažení

Na krém:

  • 250 g polotučného nebo odtučněného tvarohu
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • rum nebo rumové aroma
     

Recept a foto:  @Gazdina

Postup

Tvarohový krém

Je to jednoduché. Tvaroh, rýžový sirup a rum, případně rumové aroma (pokud budete lívance podávat i dětem) smícháme dohromady v hladký krém. Rumu dejte přibližně 2 lžíce – přepočteno na naše rumové aroma je to 24 kapek. 

Těsto na lívance s mákem

Do první mističky si připravíme sypké ingredience: mouku, makový protein, mák a prášek do pečení a směs promícháme lžící.

Do druhé misky vyklepneme 2 vejce, přidáme špetku soli, lžíci cukru a prošleháme ručním šlehačem. Pokud máte rádi skořici, můžete místo cukru zvolit cukr skořicový nebo přidat špetku cejlonské skořice. Pak do misky přidáme bílý jogurt, lžíci oleje a opět zašleháme. Nakonec přisypeme sypké ingredience a vyšleháme jemné lívancové těsto.

Jak na smažení lívanců

Lívanečník si rozehřejeme na středním nebo nižším stupni a pokapeme pár kapkami oleje nebo rozpuštěného ghí. Rovnoměrně naplníme jednotlivé plotýnky a lívance smažíme po obou stranách do zlato-hnědé barvy. Chce to trošku cviku, ale po pár lívancích už budete mistry!

Podáváme!

Lívance jsou geniální v tom, že si na talíři rozumí se spoustou dobrot. Makové lívance s tvarohovým krémem jsou skvělé v kombinaci se sušenými hruškami a lískooříškovým máslem. Jako posypání jsme zvolili kousky karamelu, kakaové boby a ještě špetku máku. Mňam!

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?