🚀 Nakup za 1200 Kč, zaplať 1000 Kč! 🤩 S kódem: USETRI200 🔥 A navíc DOPRAVA jen za 45 Kč na výdejní místa PPL.🚚💨

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Veganský pekanový cheesecake

v úterý 9. 11. | 13917x přečteno


Mmm, cítíte tu vůni karamelu a pražených pekanových ořechů? To až k vám domů voní recept na veganský cheesecake od Ivky. Připravila ho pro vás s karamelovým zdobením, protože pekany s karamelem jsou perfektně vyvážená dvojka. Oříšky zajistí dokonalé křupnutí, karamel zase neodolatelně sladkou chuť. Tak honem do kuchyně, recept na vegan cheesecake už čeká!

Sdílet



Veganský pekanový cheesecake
90 minut 
+ tuhnutí
10–12 porcí
20 cm forma

Co budete potřebovat?

Na korpus:

TIP! Pokud chcete mít korpus vyšší, použijte dvojnásobnou dávku nebo menší formu.

Na náplň:

  • 200 g předem namočených kešu ořechů
  • hrnek plnotučného kokosového mléka
  • půl hrnku javorového nebo agáve sirupu
  • čtvrt hrnku citrónové šťávy
  • čtvrt hrnku roztopeného kokosového oleje
  • špetku mořské soli
  • kukuřičný škrob (cca 1–2 polévkové lžíce)

Na polevu a zdobení:

Postup

Nejprve musíme připravit korpus. Na pánvi zlehka opražíme pekanové ořechy. Do mixéru přidáme ořechy, ovesné vločky, ovesnou mouku, roztopený kokosový olej a cukr, javorový sirup, mořskou sůl a vše rozmixujeme. Směs nesmí být příliš suchá, ale ani mokrá – nesmí se drobit a musí držet spolu. Pokud je moc suchá, přidejte kokosový olej.  

Formu si vytřeme kokosovým olejem po celé ploše i po bocích a vtlačíme do ní směs. Těsto pořádně udusáme prsty či skleničkou a vtlačíme i do okrajů formy. Korpus propícháme vidličkou a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180 °C.

Pro přípravu náplně budeme potřebovat dopředu namočené kešu ořechy. Scedíme je, propláchneme a dáme do mixéru s ostatními ingrediencemi. Náplň necháme mixovat, dokud nebude krásně hladká a krémová. Pokud se vám bude zdát příliš řídká, přidejte trošku kukuřičného škrobu a opět chvíli mixujte. Škrob přidávejte postupně podle konzistence. 

Hotovou náplň vlijeme do formy a necháme přes noc (nebo alespoň 6 hodin) ztuhnout v ledničce.

Až nám cheesecake ztuhne, je čas na zdobení. Ivka použila opražené pekanové ořechy a karamelovou čokoládu, pro veganskou verzi použijte některou z veganských čokolád. Rozpustíme si čokoládu (pro naředění můžete použít trošku kokosového oleje) a polijeme cheesecake. Na čokoládu naskládáme pekanové ořechy a posypeme quinoa kuličkami. Nevegani můžou použít i kousky slaného nebo máslového karamelu. A pak už je čas jít mlsat!  

recept a fotky:  @ivka_veggierecipes 

Prémiové suroviny = prémiové pečení

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?