DOPRAVA jen za 25 Kč 😮 👉 Jen do čtvrtka do všech výdejních míst! 🚚

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Mangová roláda s kokosem

ve čtvrtek 27. 7. | 2703x přečteno


Mango a kokos? Neodolatelná tropická kombinace! Ochutnejte ji v receptu na mangovou roládu s kousky kokosu, která do kuchyně přinese vůni léta kdykoliv během roku. Jemné piškotové těsto se vám rozplyne na jazyku a sladká chuť manga potěší vaše chuťové buňky. Tak šup pro lžičku!

Sdílet



Mangová roláda s kokosem
60 minut + tuhnutí
12–15 porcí

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 5 vajec
  • 100 g krupicového cukru
  • 140 g hladké mouky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • špetku soli

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 50 g drti z lyofilizovaného manga
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 70 g kokosového krému

Na ozdobu

Postup

  1. Troubu předehřejete na 160 °C a plech o rozměru asi 40x30 vystelte pečicím papírem. 
  2. Začněte s přípravou těsta. Vajíčka společně s cukrem a špetkou soli vyšlehejte v robotu či ručním šlehačem do světlé a nadýchané pěny, na střední rychlost to trvá cca 5-8 minut. Jakmile jsou vajíčka dokonale vyšlehaná, přidejte řepkový olej a rychle zašlehejte dohladka. Nyní začněte postupně přidávat hladkou mouku a pomocí cukrářské stěrky ji zapracujte do těsta. S těstem pracujte opatrně, abyste nenarušili vzduchové bubliny. Po zapracování veškeré mouky přidejte kokos a opět lehce zapracujte.
  3. Hotové těsto přelijte na připravený plech a rozetřete do rovnoměrné vrstvy. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 20 minut, těsto by po upečení mělo být zlatavé a měkké. Ihned po vyndání z trouby ho překlopte lícem – vrchem těsta – na čistou utěrku. Opatrně odlepte pečicí papír, ten by měl jít odlepit velice snadno. Horké těsto zarolujte do rolády i s utěrkou kratší stranou tak, aby bylo těsto více zatočené a roláda tlustší. Nechte zcela vychladnout.
  4. Než roláda zchládne, vrhněte se na přípravu krému. Mascarpone spolu s kokosovým krémem vyšlehejte do hladkého a hustého krému, poté přidejte smetanu ke šlehání a moučkový cukr a opět vyšlehejte dotuha, trvá to několik minut. Nakonec přidejte drť z lyofilizovaného manga a jen krátce prošlehejte. 
  5. Studenou roládu rozviňte a potřete krémem až do krajů. Nějaký krém si nechte i na ozdobu. Promazaný korpus opět zatočte stejným směrem, kterým byla roláda zatočena již předtím.
  6. Nakonec roládu ozdobte krémem, lehce posypte lyofilizovaným mangem, sušeným mangem a kokosovými plátky. 
  7. Už se vám sbíhají sliny? Ještě musíte vydržet! Dejte roládu vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny
  8. Jakmile je roláda vychlazená a krém hezky tuhý, nakrájejte ji asi na 2 cm silné plátky a servírujte. Dobrou chuť!

Recept a foto:  @lzickacukru

Ingredience, které kuchyni provoní létem:

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?