📣 MEGA AKCE! Doprava ZDARMA a SLEVY až 20 % najdete tady! 👈

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Mandlový velikonoční beránek

v pondělí 20. 3. | 6012x přečteno


Tradiční beránek nesmí chybět na žádném velikonočním stole. Co by to jinak bylo za pomlázku? Upečte si s námi velikonočního beránka z mandlové mouky a tvarohu, který je krásně vláčný a zaručeně se povede. Pak už jen přidat mašličku! Jak dlouho u vás vydrží velikonoční beránek dělat parádu, než padne za oběť chutím na sladké?

Sdílet



Mandlový velikonoční beránek
60 minut
1 beránek

Co budete potřebovat?

Na těsto:

 

  • máslo na vymazání formy a hrubá mouka na vysypání
     

Postup

Vejce s xylitolem vyšlehejte do husté pěny. Trvá to jen chviličku. 

Do vaječné směsi vmíchejte tvaroh, rozpuštěný (ale ne horký) kokosový olej, citronový pudr nebo kůru a vanilkovou pastu. 

Dobře promíchanou tekutou směs smíchejte s mandlovou a špaldovou moukou, kypřicím práškem a špetkou soli. 

TIP! Špaldovou mouku můžete použít jen celozrnnou, nebo naopak světlou, či ji nahradit pšeničnou. Záleží na vašich preferencích a chuti.

Těstem naplňte vymazanou a vysypanou formu na beránka. Těsto seshora uhlaďte vařečkou a zespoda na formu párkrát poklepejte (můžete klepnout o stůl), aby si těsto do formy dobře sedlo a uvnitř nevznikly žádné bubliny, které by beránka deformovaly.

Pečte při 170 °C 50 minut. Po upečení nechte beránka asi 15–30 minut chladnout ve formě a poté jej opatrně vyklopte na tác

TIP! Po vychladnutí můžete beránka pocukrovat nebo poprášit citronovým pudrem. Oči snadno vyrobíte z mandlí nebo čokoládových pecek. Pak už jen přidat velikonoční mašličku a koledníci můžou klepat na dveře.

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Nezbytnosti pro velikonoční pečení

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?