Sušené datle
Nejprodávanější
14 položek celkem
Sušené datle
Datle ocení každý milovník sladkého.
V čem je tohle medové ovoce jedinečné?
Chci se dozvědět více
Proč právě sušené datle?
- doplnění energie po fyzických aktivitách
- Draslík - prevence vysokého krevního tlaku, srdečních a mozkových onemocnění
- Železo - podpora vývoje dětí, kladný vliv na pokožku, vlasy a nehty, pomáhá při chudokrevnosti, snižuje únavu
- Vápník - pomáhá udržet zdravé zuby a kosti, snižuje krevní tlak, má vliv na trávení
- Hořčík - prevence cukrovky, nezbytný pro vývoj kostí, chrupavek a zubů, důležitý pro tvorbu ochranných látek
- obsahuje vitamíny A, B, D, K, E
Jaké druhy datlí známe?
- celosvětově máte k dispozici až 200 druhů datlí
- mezi populární odrůdy patří datle medjool, rabbi, sayer, safawi
- nabízíme Vám:
- Datle Medjool jsou známé svou velikostí, jemnou žvýkačkovou texturou a bohatou chutí s jemným karamelovým, medovým a skořicovým nádechem. Jsou oválné a baculaté.
- Datle Deglet Noor jsou středně velké datle s oválným tvarem. Textura je křupavá a považuje se za polosuchou. Nabízejí komplexní sladkost s ořechovým tónem.
- Datle Sayer jsou polosuché datle s polosuchou a jemnou texturou. Jejich tvar je dlouhý a oválný. Jsou sladké s karamelovým a medovým nádechem.
Pokud se chcete o datlích dozvědět více, určitě si přečtěte náš článek zde.
Zajímavosti
- podle záznamů datle pocházejí z Přední Asie, konkrétně z oblasti Mezopotámie
- pěstují se více než 5 000 let
- byly zmíněny i v Bibli či Koránu
- hlavními producenty datlí jsou Irák, Maroko a Egypt
- jsou vhodné i pro těhotné a kojící ženy
- v obyčejných deseti datlích najdeme kolem 270kJ energie
- vyrábíme z nich i naše RAW tyčinky
Jak datle použít?
- RAW pečení
- můžete je naplnit jako lahodnou svačinu, například arašídovou pastou
- pokud máte chuť na slané, naplňte je kozím sýrem a obalte slaninou
- můžete přidat i do salátů
- zdobení dezertů
- přidání do snídaňových kaší či jogurtu
- jen tak na mlsání