Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Malinová mléčná rýže s bílou čokoládou

ve středu 18. 8. | 212x přečteno


Už vás nudí ovesná kaše? Zkuste kaši z mléčné rýže. Doplníte si do ní malinový prášek, který ji nejen krásně dobarví, ale dodá dokonale sladkou chuť s kyselkavým koncem. Nahoře ji ozdobíte čerstvým nebo lyofilizovaným ovocem a máte božskou snídani nejen na víkend, ale i pro produktivní den. Recept pro nás připravila Ivetka alias Gazdina a my na něm můžeme oči nechat.

Sdílet



Malinová mléčná rýže s bílou čokoládou
40 minut
1–2 porce

Co budete potřebovat?

Na rýžovou kaši:

Na ozdobu:

Postup

Mléčnou rýži si na 5 minut namočíme do studené vody, poté ji propláchneme a dáme do teplého mléka spolu s máslem a špetkou soli. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou a občas promícháme, aby se nám rýže nepřipalovala. Rýže je měkká asi po 25 minutách. Konzistenci kaše si můžete upravit podle sebe ­– pokud by se vám zdála příliš hustá, můžete ji naředit dalším mlékem a nechat ještě chvíli provařit.

Jakmile je mléčná rýže hotová, vypneme ohřev a do teplé kaše vmícháme bílou čokoládu – promícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Rýži ochutnáme a pokud byste si ji chtěli ještě přisladit, přidejte sladidlo podle chuti. Nakonec k rýži přisypeme malinový prášek, promícháme a můžeme servírovat.

Kaši v misce dozdobíme čerstvým ovocem, bílou čokoládou a sušenými jedlými květy.

autorka receptu a fotek: @gazdina

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?