40 minut
1–2 porce
Co budete potřebovat?
Na rýžovou kaši:
- 500 ml mléka
- 120 g mléčné rýže
- 10 g másla
- 50 g bílé čokolády
- 3 lžičky prášku z lyofilizovaných malin
- špetku soli
Na ozdobu:
- čerstvé ovoce
- bílou čokoládu
- jedlé květy
Postup
Mléčnou rýži si na 5 minut namočíme do studené vody, poté ji propláchneme a dáme do teplého mléka spolu s máslem a špetkou soli. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou a občas promícháme, aby se nám rýže nepřipalovala. Rýže je měkká asi po 25 minutách. Konzistenci kaše si můžete upravit podle sebe – pokud by se vám zdála příliš hustá, můžete ji naředit dalším mlékem a nechat ještě chvíli provařit.
Jakmile je mléčná rýže hotová, vypneme ohřev a do teplé kaše vmícháme bílou čokoládu – promícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Rýži ochutnáme a pokud byste si ji chtěli ještě přisladit, přidejte sladidlo podle chuti. Nakonec k rýži přisypeme malinový prášek, promícháme a můžeme servírovat.
Kaši v misce dozdobíme čerstvým ovocem, bílou čokoládou a sušenými jedlými květy.
autorka receptu a fotek: @gazdina