Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 19334x přečteno
10% sleva na Čokoládovky! 😍 kód: COKOLADOVKY10
Ahoj, jsem rodilý Holanďan z rodiny lékořicové. Jsem nejjemnější pudr z lékořice, jaký jsi kdy měl! Vážně! Pokud máš rád moje kořeněné tóny, nenech se prosit a vyzkoušej!
⚠️ Zachraň surovinu s končícím datem minimální trvanlivosti! Produkt v 50g váhové variantě s DMT 07/23.
Když jste v dětství cítili v cukrovinkách zvláštní, ale sladkou chuť, je dost možné, že to byla právě lékořice. Přidává se do různých sladkostí, likérů, nápojů, do kosmetiky a používá se i ve zdravotnictví. Pokud jí už máte dost v celku, ale milujete její chuť, přinášíme vám lékořici ve formě prášku. Je jemně rozdrcená, a tak má krásně hladkou konzistenci a nenajdete v ní žádné vlásečnice. V kuchyni má široké využití, například při pečení, posypu potravin před opražením, dochucení krémů a cukrovinek či ozdobení pokrmů práškem už přímo na talíři.
„Tyto lékořicové bonbóny se vyrábějí ve starém holandském městě Winschoten na severu Nizozemska. Firma MeenkDrop se specializuje na tradiční holandský způsob ruční výroby v klasických měděných kotlích. Firmu založil Dr. Meenk před více než sto lety s vizí té nejlepší lékořice v celém Nizozemsku. Lékořicové bonbóny nejsou jen sladké, velmi oblíbené jsou i slané, štiplavé, sladko-slané nebo velmi intenzivní chutě druhu Salmiak - ochucené chloridem amonným (sůl), který dodává velmi pikantní slanou chuť. Chlorid se dříve užíval jako medicína proti kašli, takže bonbón může v puse pálit, ale nijak nám neškodí, naopak. Zvolil jsem nejlepšího holandského výrobce, který udržuje své tradiční receptury, ale nebojí se experimentovat. Nizozemci mají největší spotřebu lékořice a jsou druzí největší konzumenti v Evropě, takže věřím, že svou práci dělají nejlépe. Právě proto jsem jako dodavatele zvolil MeenkDrop a věřím, že jejich nabídku budeme v budoucnu rozšiřovat.“
Kvalitní lékořice se vyrábí ve starém holandském městě Winschoten na severu Nizozemska. Firma se specializuje na tradiční holandský způsob výroby lékořice již od roku 1900 a založil ji Dr. Meenk. Jedná se o ruční výrobu lékořice, při které se používají velké měděné kotle na vaření. Lékořice roste nejlépe v úrodné, hluboké půdě na slunných místech a sklízí se na podzim (září až prosinec), dva až tři roky po výsadbě. Extrakt z lékořice se vyrábí vařením kořene a následným odpařením vody. Výtažky z lékořice se vyrábějí v pevné formě a také ve formě sirupu.
Recenze návštěvníka
Vhodné na pečení, skvělá a čerstvá chuť citronu.
Původně vloženo k Citrónový pudr
Recenze návštěvníka
Vhodné na pečení, skvělá a čerstvá chuť citronu.
Původně vloženo k Citrónový pudr