Chystáme pro vás nový web! V neděli 19. 9. od 12:00 proto nepřijímáme objednávky. Od pondělního rána už ale budete moci objednávat v novém.

Zelenina lyofilizovaná

138 Kč 120 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Polévka, omáčka či salát? Jsme připravené! My, olivy, se sice tlačíme v té malé krabičce s kukuřicí, hráškem a červenou paprikou, ale všichni si rozumíme a naše chuťová harmonie nám to vynahrazuje. No ne?

          • 100% mrazem sušená zelenina bez přidaných aditiv
          • poctivá chuť zeleniny
          • šetrně sušeno mrazem pro zachování živin a barvy

Detailní informace

34g
Skladem
138 Kč
120 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Zelenina lyofilizovaná

Informace a výživové hodnoty

Všechny obyčejné polévky se po přidání této směsi promění v nevšední pokrm plný výrazných chutí a barev. Zeleninu si můžete přidat do ranního zeleninového smoothie nebo přibalit na cesty k dochucení všech pokrmů. Speciální technologií jsou tyto suroviny šetrně sušené mrazem, díky čemuž si uchovaly svoji chuť, vůni i nutriční látky. Chutnají tedy jako čerstvé a navíc příjemně křupou. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Živiny jsou zachovány.
  2. Přidáním vody se suroviny z části rehydratují.
  3. Příjemná křupavá konzistence.
  4. Před zmrazením byly pečlivě dozrálé.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu. 
 

Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Zabalte si zeleninu do sváčonosiče a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: VAŘENÍ A PEČENÍ
Surovina: Kukuřice, Hrášek, Paprika, Oliva
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: hrášek lyofilizovaný 29,41 %, kukuřice lyofilizovaná 29,41 %, černé olivy lyofilizované 23,53 %, červená paprika lyofilizovaná 17,64 %
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu: Litva
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: PET dóza
Typ sušení: sušení mrazem
Velikost: -
Úprava: směs kousků zeleniny
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1840 kJ / 442 kcal
Tuky: 24 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 4,3 g
Sacharidy: 34,5 g
z toho cukry: 20,3 g
Vláknina: 18,5 g
Bílkoviny: 12,8 g
Sůl: 0 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: