Zelenina lyofilizovaná (mrazem sušená)

138 Kč 120 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Polévka, omáčka či salát? Jsme připravené! My, olivy, se sice tlačíme v té malé krabičce s kukuřicí, hráškem a červenou paprikou, ale všichni si rozumíme a naše chuťová harmonie nám to vynahrazuje. No ne?

          • 100% mrazem sušená zelenina bez přidaných aditiv
          • poctivá chuť zeleniny
          • šetrně sušeno mrazem pro zachování živin a barvy

Detailní informace

34g
Vyprodáno
138 Kč
120 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Zelenina lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Všechny obyčejné polévky se po přidání této směsi promění v nevšední pokrm plný výrazných chutí a barev. Zeleninu si můžete přidat do ranního zeleninového smoothie nebo přibalit na cesty k dochucení všech pokrmů. Speciální technologií jsou tyto suroviny šetrně sušené mrazem, díky čemuž si uchovaly svoji chuť, vůni i nutriční látky. Chutnají tedy jako čerstvé a navíc příjemně křupou. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Živiny jsou zachovány.
  2. Přidáním vody se suroviny z části rehydratují.
  3. Příjemná křupavá konzistence.
  4. Před zmrazením byly pečlivě dozrálé.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

 

Základní specifikace
Složení hrášek 29,41 %, kukuřice 29,41 %, černé olivy 23,53 %, červená paprika 17,64 %
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování Do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 34 g
Úprava Mix kousky zeleniny
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Zabalte si zeleninu do sváčonosiče a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 442 kJ / 1840 kcal
Tuky 24 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4,3 g
Sacharidy 34,5 g
z toho cukry 20,3 g
Vláknina 18,5 g
Bílkoviny 12,8 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: