Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9027x přečteno
Jsem pořádná hrst mrazem sušené zeleniny schovaná v malých kostičkách. Díky kvalitnímu kakaovému máslu držím krásný tvar a díky hrachovému proteinu jsem vyváženou svačinou. Tak hurá na výlet!
Tahle malá plastová krabička obsahuje ve skutečnosti 1/2 červené řepy, 3 mrkve, 100 kuliček hrášku, 50 zrnek kukuřice a 10 rajčat! Díky přidanému kakaovému máslu a hrachovému proteinu jde o perfektní plnohodnotnou svačinu, která se vejde do každého batohu, kapsy nebo našeho sváčonosiče. BITES z mrazem sušené zeleniny jsou zdravý doplněk stravy pro každého, protože neobsahují mléko nebo lepek, přidané cukry, konzervační látky ani žádné další přísady. Díky sušení mrazem a minimální tepelné úpravě jde o RAW produkt, který si uchoval všechny vitamíny a minerální látky z čerstvých surovin. Kakaové máslo se přidává nejen pro udržení formy kostiček a doplnění zdravých tuků, ale slouží zároveň ke stabilizaci produktu, jelikož obsahuje antioxidanty zabraňující žluknutí. Kostičky se díky tomu jen tak nezkazí.
BITES jsou skvělé jako rychlá svačinka na výlety, do práce nebo do školy. Dodají vám dostatek energie a potřebných minerálních látek. Krabička má ideální velikost do ruky, navíc se díky kvalitnímu plastu jen tak nezničí a dá se opakovaně použít. Hledáte rychlou hrst zeleniny, dávku vitamínů nebo něco na zub na cesty či výlety? BITES jsou snadno stravitelné a rozpustí se na jazyku i za běhu. Ušetří vám nejen čas, který byste věnovali krájení zeleniny do krabiček, ale i místo v batohu.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Jarní detox: Je potřeba, nebo jde jen o marketingový tah?
21.04.22 | 1195x přečteno | 5 minut
Jak skladovat potraviny sušené mrazem
22.03.21 | 8819x přečteno | 5 minut
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Zelenina lyofilizovaná BITES