Zázvor doslazované sušené kousky
Související produkty
Detailní popis produktu
Zázvor doslazované sušené kousky
Informace a výživové hodnoty
Zázvor není jen náš pomocník na bacila, ale také pomáhá zmírňovat bolestivé migrény a nevolnosti. Je to malý všelék a většinou se mu lidé vyhýbají kvůli jeho silné pálivé chuti. Proto jsme se rozhodli tu pálivost potlačit a zázvor trošku osladit. Na 90 % hmotnosti je přidáno 10 % fruktózy, což je tak akorát, aby zázvor nebyl příliš sladký, ale zároveň byla dostatečně zjemněna pálivá chuť. Produkt pochází z exotického Thajska, kde ho místní konzumují na denním pořádku.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Pálivou chuť zázvoru zjemňuje ovocný cukr fruktóza.
- Je pěstovaný bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
- Přirozeně nacházející se gingerol má příznivé zdravotní účinky, ale také je zodpovědný za štiplavou chuť.
- Gingerol je účinný proti nevolnosti a migrénám.
- Pěstovaný bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
Složení | 90 % zázvor sušený, 10 % fruktóza |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Thajsko |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | nesířený, doslazovaný |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Věděli jste, že...
Zázvor pochází z Číny, kde se pěstoval již před několika tisíci lety. Odtud se dostal do Indie, později do Středomoří. Jedná se o tropickou rostlinu, která má dužnatý oddenek složený z několika článků a z něj roste metr vysoká lodyha. Právě oddenek je nejpoužívanější částí, a to jako čerstvý, drcený nebo sušený. Plodem je tobolka, která většinou nedozrává.
Zázvor se používá nejčastěji jako koření. Je zdrojem vitamínů A, B1, B2, B6, C a E. Obsahuje draslík, hořčík, sodík, fosfor, vápník, železo.
Není tajemstvím, že zázvor je skvělý lék. Užíváním zázvoru si zvýšíme svou obranyschopnost a zůstaneme zdraví. Pomáhá tlumit všechny běžné bolesti. Působí také na bolesti hlavy a zmírňuje i bolesti spojené s chorobami jako je dna, revmatoidní artritida nebo osteoartritida. Užívání zázvoru také pomáhá se snížením vysokého tlaku a cholesterolu. Snižuje také srážlivost krve.
Tip
Pokud si chcete své jídlo trošku okořenit, co tak zkusit lyofilizovaný zázvorový prášek ze 100 % zázvoru bez přídavku cukru?
Proč nesíříme ovoce, se dozvíte v našem článku.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1465 kJ / 350 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 85 g |
z toho cukry | 62 g |
Vláknina | 4 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0,08 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Sodík | mg |
Hořčík | mg |
Vápník | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.