Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek z ČR

391 Kč 340 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Se mnou zaženeš všechny bacily, za to ručím! Abys to měl jednodušší, ve Světě plodů ze mě udělali prášek, stačí mě tedy jen přidat do horké vody a hurá, kvalitní čaj je na světě!

          • 100% rozdrcený mrazem sušený zázvor bez přidaného cukru a aditiv
          • vhodné pro přípravu silného zázvorového čaje
          • v celku mě mají také, dívej!

Detailní informace

100g
Vyprodáno
391 Kč
340 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek

Informace a výživové hodnoty

Dát si 100% zázvorový čaj, aniž byste kořen museli oloupat a nakrájet? Zázvor od nás Vám to celé usnadní. Pochází z Česka, takže jsme rádi, že můžeme podpořit domácí výrobu. Zázvor je mrazem sušený a rozemletý na prášek, připravený k okamžitému použití. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého zázvoru neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Jelikož jde o domácí produkt, tak od pěstování až po sušení si kvalitu můžeme osobně zkontrolovat. Zázvor je bez přidaného cukru či jiných aditiv, také na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány
  2. pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek
  3. přirozeně nacházející gingerol má významné zdravotní účinky, ale také je zodpovědný za štiplavou chuť
  4. gingerol je účinný proti nevolnosti a migrénám
  5. zázvor pomáhá při nachlazení a také snižuje hladinu cholesterolu

 

Základní specifikace
Složení 100% zázvor
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Proč lyofilizovat zázvor? Protože ho můžu mít celý rok ve spíži a nezkazí se. Vzali jsme kořeny zázvoru, pořádně je vyčistili, nakrájeli, usušili mrazem a rozdrtili na prach. Zázvor je tak mnohem silnější než sušený za tepla, taky je voňavý a výrazný. Zázvor v prášku obsahuje spoustu zdravých aktivních látek a díky šetrnému zpracování mrazem zůstávají všechny v surovině. Prášek využijete nejen v běžné kuchyni, ale i v té asijské, skvělý je také na dochucení sladkostí, koktejlů a  při pečení. Díky jemné konzistenci Vám nebude překážet ani ve smoothie nebo sladkých krémech a otevírají se tak nové možnosti využití zázvoru."

Jak se zázvor suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, když se zázvor vaří při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše džem než lyofilizované plátky zázvoru. Následně se zázvor rozdrtí na prášek.

 

Použití

  • na ochucení masa
  • do omáček
  • do polévek
  • do čaje nebo jako přísada do piva a malinovky
  • jako koření

 

Tip

Pokud si chcete na zázvoru pochutnat, máme ho i v plátcích!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1500 kJ / 357 kcal
Tuky 7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,9 g
Sacharidy 59 g
z toho cukry 58 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 71,4 mg
Fosfor 152 mg
Draslík 1851 mg
Sodík 17 mg
Hořčík 192 mg
Sodík 58 mg
Vitamín C 22,3 mg
   

 

Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek z ČR

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: