Zázvor lyofilizovaný prášek

397 Kč 345 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Pěkně Ti protáhnu dutiny, tomu věř! Abys to měl jednodušší, ve Světě plodů ze mě udělali prášek. Stačí mě jen přidat do horké vody a hurá, čerstvý čaj je na světě!

          • 100% rozdrcený mrazem sušený zázvor bez přidaného cukru a aditiv
          • vhodné pro přípravu silného zázvorového čaje a dochucování jídel
          • zázvor máme i v malých kouscích 

Detailní informace

100g
Vyprodáno
397 Kč
345 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Zázvor lyofilizovaný prášek

Informace a výživové hodnoty

Dát si 100% zázvorový čaj, aniž byste kořen museli oloupat a nakrájet? Zázvor od nás vám to celé usnadní. Pochází z Česka, takže jsme rádi, že můžeme podpořit domácí výrobu. Zázvor je mrazem sušený a poté rozemletý na prášek,  budete ho tak mít doma připravený k okamžitému použití. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého zázvoru neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Jelikož jde o domácí produkt, tak si můžeme osobně zkontrolovat kvalitu ve všech částech výrobního procesu – od pěstování až po sušení. Zázvor je bez přidaného cukru či jiných aditiv a na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachované.
  2. Je pěstovaný bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
  3. Přirozeně obsažený gingerol má nejen příznivý vliv na lidské tělo, ale je také zodpovědný za štiplavou chuť.
  4. Právě gingerol může příznivě ovlivnit imunitu v boji proti nevolnosti a migrénám.
  5. Zázvor je díky hřejivému efektu nepostradatelný pomocník při nachlazení.
 

 Poznámka nákupčího

„Proč lyofilizovat zázvor? Protože ho můžu mít celý rok ve spíži a nezkazí se. Vzali jsme kořeny zázvoru, pořádně je vyčistili, nakrájeli, usušili mrazem a rozdrtili na prach. Zázvor je tak mnohem silnější než sušený za tepla, taky je voňavý a výrazný. Zázvor v prášku obsahuje spoustu zdravých aktivních látek a díky šetrnému zpracování mrazem zůstávají všechny v surovině. Prášek využijete nejen v běžné kuchyni, ale i v té asijské, skvělý je také na dochucení sladkostí, koktejlů a při pečení. Díky jemné konzistenci nebude překážet ani ve smoothie nebo sladkých krémech a vám se tak otevírají nové možnosti jeho využití.“

 

Jak se zázvor suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně se zázvor rozdrtí na prášek.

repný_krem

Tip

Pokud si chcete na zázvoru pochutnat, máme ho i v kouscích!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Surovina: Zázvor
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: zázvor lyofilizovaný prášek
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: prášek
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1500 kJ / 357 kcal
Tuky: 7 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,9 g
Sacharidy: 59 g
z toho cukry: 58 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 8 g
Sůl: 0,2 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek z ČR

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: