Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) plátky z ČR

367 Kč 319 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Pokud si myslíš, že jsem jen tak obyčejný, tak se pěkně mýlíš! Moje křupavé plátky mají pěkně ostrou chuť, která v Tvých dutinách nezanechá jediného bacila! Dokonce si ze mě můžeš udělat i čaj!

          • 100% mrazem sušený zázvor bez přidaného cukru a aditiv
          • silná chuť zázvoru
          • možnost tepelného zpracování a přípravy silného zázvorového čaje

Detailní informace

100g
Vyprodáno
367 Kč
319 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) plátky

Informace a výživové hodnoty

Věděli jste, že zázvor není jen náš pomocník na bacil, ale také pomáhá zmírňovat bolesti migrény a nevolnosti? Zázvor je malý všelék a určitě by neměl chybět v žádné domácnosti. Má široké využití v kuchyni a každý, kdo má rád pálivé, tak si na dobrém zázvorovém čaji pořádně pochutná. Právě náš zázvor pochází z Česka a tak jsme rádi, že můžeme podpořit domácí výrobu. Zázvor je mrazem sušený, oloupaný a nakrájený na plátky, připraven k použití. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého zázvoru neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Jelikož jde o domácí produkt, tak od pěstování až po sušení si kvalitu můžeme osobně zkontrolovat. Zázvor je bez přidaného cukru či jiných aditiv, také na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány
  2. pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek
  3. přirozeně nacházející gingerol má významné zdravotní účinky, ale také je zodpovědný za štiplavou chuť
  4. gingerol je účinný proti nevolnosti a migrénám
  5. zázvor pomáhá při nachlazení a také snižuje hladinu cholesterolu

 

Základní specifikace
Složení 100% zázvor
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava plátky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Proč lyofilizovat zázvor? Protože ho můžu mít celý rok ve spíži a nezkazí se. Vzali jsme kořeny zázvoru, pořádně je vyčistili, nakrájeli na 5mm silné plátky a usušili mrazem. Zázvor je tak mnohem silnější, než sušený za tepla, křupavý, voňavý a výrazný. Slupku jsme nechali, obsahuje spoustu zdravých aktivních látek a díky šetrnému zpracování mrazem vitamíny a minerály zůstávají v surovině. Pokud jste nemocní nebo máte plechovou pusu, jako čaj nebo svačina na cesty je zázvor nejlepší parťák."

Jak se zázvor suší mrazem?

Lyofilizace, nebo jinak sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se zázvor vařil při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina, než lyofilizované plátky zázvoru.

Použití

  • na ochucení masa
  • do omáček
  • do polévek
  • do čaje nebo jako přísada do piva a malinovky
  • jako koření

 

Tip

Pokud si chcete svůj pokrm okořenit, nebo si připravit z něj čaj, zázvor jsme pro Vás také rozemleli na prášek!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1500 kJ / 357 kcal
Tuky 7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,9 g
Sacharidy 59 g
z toho cukry 58 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 71,4 mg
Fosfor 152 mg
Draslík 1851 mg
Sodík 17 mg
Hořčík 192 mg
Sodík 58 mg
Vitamín C 22,3 mg
   

 

Zázvor lyofilizovaný (mrazem sušený) plátky z ČR

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: