Xylitol - březový cukr

166 Kč 144 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Říkají o mně, že chutnám stejně jako stolní cukr, ale mám o 40 % méně kalorií! Také díky nízkému glykemickému indexu udržím Tvou hladinu cukru na uzdě. A už jsem řekl, že jsem přírodní sladidlo?

          • vyrábějí mě většinou z břízy, proto mě volají březový sirup
          • chutnám stejně jako bílý cukr
          • jsem vhodný pro diabetiky!

Detailní informace

500g
Skladem
166 Kč
144 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Xylitol - březový cukr

Informace a výživové hodnoty 

Xylitol je sladidlo, které vypadá jako bílý cukr, avšak bílým cukrem není. Nenechte se však zmást jeho chemickým pojmenováním, to označuje řecké slovo xyl = strom a chemickou příponu - itol. Toto sladidlo je totiž vyrobeno z kůry březových stromů. Chuť, barva a konzistence jsou opravdu velmi podobné bílému rafinovanému cukru, avšak xylitol se pyšní mnohem nižším obsahem kalorií. Výzkumy také prokázaly, že má pozitivní vliv na minerální látky zubů.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. xylitol se jinak nazývá březový cukr či dřevěný cukr
  2. patří do skupiny polyalkoholů, není však ani alkoholem ani cukrem
  3. xylitol se nachází v přírodě - v ovoci a zelenině
  4. je povoleným sladidlem při low-carb režimech
  5. má méně kalorií, než klasický bílý cukr

Základní specifikace
Složení 100% prášek xylitol (březový cukr)
Země původu Finsko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava prášek
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Co je to xylitol?

Xylitol je také známý pod názvem březový cukr. V malém množství se nachází volně v přírodě, například v různém ovoci či zelenině, průmyslově se ale vyrábí z hemicelulózy, která je obsažena v kůře stromů, například břízy. Na první pohled vypadá a chutná stejně jako bílý cukr, xylitol však neobsahuje fruktózu, je proto snadnější pro Vaše játra. Celkově podporuje trávicí systém, je však nutné dodržovat přiměřené dávky.

 

Použití

  • slazení nápojů
  • přidání do koláčů
  • výroba domácích sirupů
  • výroba kompotů a džemů
  • přidání do jogurtu či krupicové kaše

 

Tip

Vyzkoušejte také vanilkový třtinový cukr z Madagaskaru pro ještě netradičnější oslazení Vašich cukrářských kousků!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie kJ / kcal
Tuky g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bílkoviny g
Sůl g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: