Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 15727x přečteno
❤️ Křupavé valentýnské dárky už čekají. Zamilujte se! ❤️
Dokonale se rozplývám na jazyku, ale bílý cukr bys ve mně hledal zbytečně! Jsem mléčná čokoláda slazená přírodním březovým cukrem s kapkou vanilkového aroma a ukážu Ti, jak lahodná dokáže čokoláda být.
Pokud milujete pečení, nebo si jen čas od času rádi zamlsáte, tyto pecky z mléčné čokolády s xylitolem si okamžitě zamilujete. Praktické pecky se skvěle rozpouští ve vodní lázni, a tak z nich připravíte bezchybnou čokoládovou polevu bez cukru. Čokoládové pecky se budou hodit také na zdobení cookies či do oblíbených sladkých snídaní. A pokud rádi mlsáte, nemusíte se stydět si na čokoládě se xylitolem pochutnat i samostatně – neobsahuje bílý cukr, je slazená pouze přírodním sladidlem a díky tomu je vhodná dokonce pro diabetiky!
Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Xylitol, často přezdívaný také dřevěný či březový cukr, je přírodní sladidlo s velmi nízkým glykemickým indexem. Oproti běžnému bílému cukru xylitol obsahuje přibližně polovinu kalorií. Xylitol je vhodný také pro diabetiky, kteří si musejí hlídat hladinu cukru v krvi. Březový cukr lze přirozeně najít v různých druzích ovoce a zeleniny. Jako sladidlo se pak přidává například do light nápojů, žvýkaček či právě do čokolády, kterou dokáže osladit přesně tak, jak je potřeba.
10 zajímavostí o čokoládě, které jste nevěděli!
19.05.21 | 7906x přečteno | 7 minut
12.04.21 | 16479x přečteno | 7 minut
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí