Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 15727x přečteno
❤️ Křupavé valentýnské dárky už čekají. Zamilujte se! ❤️
Hříšně hořká a bez hromady přidaného cukru? To jsem celá já! Osladili mě pouze přírodním březovým cukrem, který podtrhnul mou intenzivní kakaovou chuť. Smlsni si na mě jen tak, nebo ze mě vykouzli hrnek neodolatelné horké čokolády. Je to jen na Tobě!
Hříšně hořká čokoláda v praktických peckách je zkrátka sázka na jistotu! Užijte si kousky hořké čokolády ve svém oblíbeném jogurtu, ovesné kaši, nebo je využijte při pečení čokoládových dezertů. Pecky z hořké čokolády se xylitolem se skvěle hodí k ozdobení cookies, muffinů či při výrobě domácí granoly. A co víc – z čokoládových pecek vykouzlíte také lahodnou domácí horkou čokoládu. Tak se na chvíli zastavte a užijte si dokonale vyladěné hořké tóny čokolády bez přidaného cukru.
Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Xylitol, přezdívaný také březový nebo dřevěný cukr, je přírodní sladidlo vyznačující se velmi nízkým glykemickým indexem. Oproti běžnému bílému cukru obsahuje xylitol zhruba o polovinu méně kalorií. Xylitol je vhodný pro diabetiky, kteří si musejí hlídat hladinu cukru v krvi. Březový cukr se přirozeně vyskytuje v různých druzích ovoce a zeleniny. Jako sladidlo se pak přidává například do light nápojů, žvýkaček či právě do čokolády, kterou dokáže ideálně osladit, a nahradit tak klasický bílý cukr.
Jak rozpustit čokoládu? Mrkněte na přehledný fotonávod
03.11.21 | 78370x přečteno | 6 minut
Šohajky: Nepečené čokoládové košíčky
10.06.21 | 6164x přečteno
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí