Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 24272x přečteno
Slaďoučká bílá čokoláda bez bílého cukru? To není sen! Zamiluješ si mě při pečení i jako mlsání k učení či oblíbenému filmu. Vsadím se, že mým jemně ovocným tónům neodoláš!
Čokoláda bez přidaného cukru pro milovníky pečení všeho druhu i ty, kteří si nenechají ujít jedinou příležitost dát si vyladěnou sladkou snídani. Dobrota, na které si díky xylitolu můžou pochutnat i diabetici a všichni, kteří si hlídají příjem cukru.
Naši bílou čokoládu v praktických peckách můžete použít jak na zdobení dezertů, tak na přípravu čokoládových polev. Vykouzlit s ní můžete také neodolatelnou horkou čokoládu. A nebo si jednotlivé pecky čokolády s jemnou krémovou texturou nechte jen tak rozpustit v ústech.
Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Xylitol, často přezdívaný také dřevěný či březový cukr, je přírodní sladidlo s velmi nízkým glykemickým indexem. Oproti běžnému bílému cukru obsahuje přibližně polovinu kalorií. Xylitol je vhodný také pro diabetiky, kteří si musí hlídat hladinu cukru v krvi. Březový cukr lze přirozeně najít v různých druzích ovoce a zeleniny. Jako sladidlo se pak přidává například do light nápojů, žvýkaček či právě do čokolády.
Recenze návštěvníka
Nejlepší čokoláda, moje děti už jinou nechci a dokonce jim chutná více než Milka! Sladká chuť, kvalitní a hlavně neobsahuje bílý cukr, takže jsem ráda že mým dětem zachutnala právě tato:). Doporučujeme
Původně vloženo k Xucker Mléčná 42% čokoláda s xylitolem
Recenze návštěvníka
Lepší čokoládu jsem dlouho nejedl
Recenze návštěvníka
Nejlepší čokoláda, moje děti už jinou nechci a dokonce jim chutná více než Milka! Sladká chuť, kvalitní a hlavně neobsahuje bílý cukr, takže jsem ráda že mým dětem zachutnala právě tato:). Doporučujeme
Původně vloženo k Xucker Mléčná 42% čokoláda s xylitolem
Recenze návštěvníka
Lepší čokoládu jsem dlouho nejedl
Recenze návštěvníka
Tak tahle bílá čokoláda je naprosto úžasná! Používám ji do kaší, svačin, snídaní, je super že je bez cukru a jen doslazená xylitolem. Dlouho jsem hledala takový produkt!