Vlašský 46% raw protein
Související produkty
Detailní popis produktu
Vlašský 46% RAW protein
Informace a výživové hodnoty
Hledáte posílení na každý den? Vlašský RAW protein vám dodá kopec energie a také skvěle chutná. Je to rostlinný protein vytvořený pouze z vlašských ořechů, bez zbytečných aditiv. Přidejte ho například do koláče nebo jej zalijte mlékem, a vytvořte tak shake. Skvělý je ale i v krupicové nebo ovesné kaši. A když k němu přidáte sušené ovoce či oříšky, zažijete ohňostroj chutí. Tento protein není určen jen pro sportovce, pokud tedy jednoduše holdujete zdravému životnímu stylu, zaručeně nešlápnete vedle.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Protein se jinak nazývá bílkovina.
- Rostlinný protein je stravitelnější než ten živočišný.
- Vhodný pro vegetariány a vegany.
- Na výrobu jsou použity pouze vlašské ořechy bez dalších aditiv.
- Vhodné pro bezlepkovou dietu.
Složení | 100% prášek z vlašských ořechů, 46% bílkovina |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Ukrajina |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava | drcené vlašské ořechy + extrahovaný protein |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Co je to protein?
Protein, neboli bílkovina, se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty i samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.
Jak se vyrábí proteinový prášek?
Proteinový prášek už dnes koupíte opravdu v každém obchodě. I způsobů výroby takového prášku je několik. Základním způsobem je sušení výchozí suroviny. Jiným způsobem je iontová výměna, při které se bílkoviny od výchozí suroviny oddělují na základě elektrických nábojů. V současnosti se však nejvíce využívá metoda CFM (Cross Flow Micronization), kdy se bílkoviny oddělují pomocí zkříženého toku přes keramické filtry.
Tip
Zakupte si i mouku z vlašských ořechů a upečte si chutný zdravý koláč bez těžce stravitelného lepku!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1672 kJ / 396 kcal |
Tuky | 10,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1 g |
Sacharidy | 29,6 g |
z toho cukry | 7,9 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 45,7 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.