Vlašské ořechy 90% půlky JUMBO z Chile

od 317 Kč / 500g od 276 Kč bez DPH 592 Kč / 1 

Zvolte variantu

Detailní informace

500g
Skladem
317 Kč / 500g
276 Kč bez DPH
1kg
Skladem
592 Kč / kg
515 Kč bez DPH
5kg (gastro)
Skladem
2 751 Kč / 5kg
2 392 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Vlašské ořechy 90% půlky JUMBO z Chile

90% půlky vlašských ořechů jsou zdravé ořechy prémiové kvality. Jestliže hledáte nejlepší a nejchutnější oříšky, tak je pro Vás Svět plodů tím pravým místem.

Základní specifikace:
Složení:     100% přírodní jádra vlašských ořechů
Země původu: Chile
Trvanlivost: min. 3 - 18 měsíců
Balení: zipový znovuuzavíratelný sáček
Úprava: loupané vlašské ořechy nepražené se slupkou
Velikost: nespecifikováno
Obchodní třída: "PŮLKY" = až 90% půlek (I. jakost)
Odrůda: nespecifikováno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 *přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu PROVOZ & EXPEDICE
Makro živiny na 100g:
Energie 2929 kj/700 kcal
Tuky 67g
z toho nasycené mastné kyseliny 6,8 g
Sacharidy 8,53 g
z toho cukry 5,25 g
Vláknina 4,8 g
Bílkoviny 15,7 g
Sůl 0 g
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mikro živiny na 100g:
Vápník 71 mg
Železo 2,57 mg
 
 
 
 

 

Vlašské ořechy 90% půlky JUMBO z Chile 1 image

 

 

Potravina pro váš mozek

Vlašské ořechy obsahují látky podporující nervovou soustavu. Vysoký obsah železa, zinku a kyseliny listové pomáhá stimulovat náš mozek. Pomáhají zlepšit krátkodobou paměť, koncentraci a soustředění, což ocení zejména lidé živící se hlavou, lidé se zvýšenou duševní zátěží, nebo lidé, kteří se potřebují dlouho soustředit, koncentrovat a naučit mnoho v krátkém čase, například studenti.

 

 

 

 

Vlašské ořechy 90% půlky JUMBO z Chile 2 image

 

 

Vlašské ořechy jako zdroj vitamínů

Vlašáky obsahují celé spektrum vitamínů, B-komplex, B1, působící na nervovou soustavu, B2, důležitý pro tvorbu nových buněk, B3 – snižující krevní tlak, B6, působící na srdce a poskytující prevenci krevních onemocnění. Vitamín A, s vlivem na zdraví oka a imunitní systém a vitamin E, důležitý antioxidant.

 

 

 

Víte, že...

Vlašské ořechy

Když se řekne typický český ořech, většině lidí vyvstane na mysli právě ten vlašský. Vlašský ořech se využívá jako ingredience hojně v cukrářství a pekařství, vyrábí se z něho svatojánský likér – známý jako ořechovka. V období vánoc se vlašské ořechy používají hlavně jako součást těsta k výrobě Vánočního cukroví, něčeho, bez čeho bychom si Vánoce snad ani nedokázali ani představit. Je známo, že vlašské ořechy jsou zdraví prospěšné, obsahují spoustu látek potřebných ke zdraví člověka a podporují mozkovou aktivitu. V poslední době se zároveň mluví o vlašských ořeších, jakožto o super potravině.

O Vlašácích

Vlašské ořechy jsou plody ořešáku královského, stromu vyrůstajícím do výšky od 10 až do 40 metrů. Ořechy jsou obalené do ochranné vrstvy, typickou svojí světle zelenou barvou, během dozrávání slupka zčerná, praskne, a ořech z ní vypadne.

Ořešáku královskému se daří především ve vlhkém podnebí, nejlépe poblíž pramene, nebo tekoucí vody. Zároveň k růstu potřebují dostatek slunečního svitu. Ořešák královský může růst až několik set let, a začíná rodit přibližně od 6 let.

Ořešák královský se původně rozšířil ze Střední Asie do Středomoří, odsud se pak rozšiřoval na sever, velmi se mu dařilo i v mírném podnebném pásu, v současnosti roste téměř po celém světe, mezi významné producenty pro Evropu patří Bulharsko a Francie, v Americe Chile a USA, jmenovitě stát Kalifornie kde se všeobecně daří všem druhům ořechů.

Vliv na člověka

Superpotravina

Vlašské ořechy se řadí do skupiny tzv. superpotravin. Jedna se o potraviny výjimečné svým obsahem živin pro lidský organismus, poskytují nám více živin než ostatní potraviny. Superpotraviny nám zajišťují živiny ve své přírodní, nezpracované formě. Jsou významným zdrojem vitamínů, minerálů, a enzymů důležitých pro správné fungování těla a kompletní zdraví člověka, stejně jako důležitým zdrojem energie, to vše nám poskytují, přestože objemově přijímáme méně potravy.

Ty správné tuky

Vlašský ořech obsahuje vysoký podíl tuku, až 75% energetické hodnoty tvoří zdravé nenasycené mastné kyseliny. Zbytek asi 25% tvoří bílkoviny a sacharidy. Na 50 gramů ořechů připadá až 32g tuků. Nenasycené mastné kyseliny snižují obsah škodlivého cholesterolu v krvi, a to i při požití pouze malého množství, při dlouhodobějším užívání pomáhá výrazně při hubnutí a odbourávání cholesterolu. Kvůli vysokému obsahu tuku, a vysoké energetické hodnotě je pro zdraví optimální sníst jednu, nebo dvě hrsti ořechů týdně a měli by nahrazovat méně zdravé potraviny s obsahem vyšším obsahem tuku.

Pokrm pro mozek

Vlašským ořechům se také přezdívá, potravina pro mozek. Díky svému vysokému obsahu železa, kyseliny listové a zinku stimuluje mozek, zvyšují naši koncentraci, paměť a celkový výkon našeho mozku. Současně mozek vyživuje a chrání ho.

Vitamíny

Vitamín A – pro správnou funkci zraku, prevence šerosleposti, zánětů oka, podporuje imunitní systém,  

Vitamín B1 – Působí na nervový systém a proti únavě

Vitamín B2 – Důležitý pro tvorbu nových buněk, zdravé pokožky, vlasů a nehtů, vliv na metabolismus

Vitamín B3 – Snižuje vysoký krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu, odstraňuje bolest hlavy a depresi

Vitamín B6 – Prevence srdečních onemocnění, kostnatění cév a pomáhá tvorbě enzymů v oblasti mozku

Vitamín E – Antioxidant, zpomaluje stárnutí buněk, prevence proti nádorovým onemocněním

Zajímavosti

Vlašské ořechy jsou jedny z nejstarších konzumovaných potravin, podle archeologických průzkumů byly vlašské ořechy konzumovány už od dob mladší doby kamenné

Bylo prokázáno, že konzumace vlašských ořechů může být pro některá zvířata smrtící, toto zejména platí pro naše domácí mazlíčky, psy a kočky, pro které jsou vlašské ořechy toxické. Otrava se projeví během 12 – 18 hodin Typickými symptomy je malátnost, zhoršené pohyby, zvýšená tepová frekvence a zvýšená teplota. 

Vlašské ořechy 90% půlky JUMBO z Chile

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: