Vlašské ořechy blanšírované

437 Kč 380 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsme úplně nahé! Prošli jsme si parní lázní, dali dolů starou slupku a jsme k nepoznání! Plné šťávy, jemné, máslové a křupavé, pouze se rozplýváme. Tuhá slupka? Tu u nás nehledej!

          • zbavené 90 % vnější slupky
          • blanšírované 10–12 hodin při 80 °C
          • vypěstované a zpracované speciální technologií na Ukrajině

Detailní informace

1kg
Skladem
437 Kč
380 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Vlašské ořechy blanšírované

Informace a výživové hodnoty 

Vlašské ořechy v této podobě jsme vám přivezli až z Ukrajiny, kde byly rovnou blanšírováním oloupané. Díky tomu jsme vám ušetřili čas, který byste strávili nad zdlouhavým loupáním. Od našich vlašských oříšků můžete očekávat jediné, a to jemnou máslovou chuť a křupavou texturu. Vlašské ořechy nás tak zaujaly, že je u nás můžete najít na slano i na sladko. A věřte, že každé zpracování vás příjemně překvapí.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Více než 60 % vlašského ořechu tvoří neobyčejně zdravé tuky.
  2. Vlašský ořech je v podstatě pecka ořechu.
  3. Pro své léčebné účinky se používají také listy ořešáku.
  4. Vlašské ořechy jako mozek vypadají a zároveň funkci mozku podporují.
  5. Pochází ze Střední Asie a během středověku doputovaly až na naše území.
 

  Poznámka nákupčího

„Jádra vlašského ořechu jsou za mně nejhůře loupatelná ze všech. Pokud je nemáte čerstvá, dělá se to opravdu těžko a běžným blanšírováním to nepůjde tak hladce, jak je tomu třeba u mandlí. Slupka vlašského jádra se vyznačuje svou tuhostí a lehkou hořkostí, což může být během konzumace nebo pečení nežádoucí. Ořech se napaří a poté 10–12 hodin blanšíruje za teploty 80 °C. Chuť ořechu je pak nezvykle jemná, vláčná a zbytkový obsah slupek je tak minimální, že během pojídání vůbec nepřekáží. Právě chuť a máslová textura mě zaujaly natolik, že jsem se rozhodl pracovat na ochucení těchto jader a v budoucnu je můžete očekávat v tenké vrstvě karamelu, v bylinkách nebo chilli koření bez glutamátů. Jsem rád, že jsem narazil na možnost je odebírat od firmy, která má jako jedna z prvních možnost blanšírovat jejich lokální vlašská jádra. Ořechy nám dodavatel posílá vakuované, což eliminuje žluknutí a natahování nepříjemných okolních pachů, což je u tak tučných ořechů opravdu důležité.“

 

Jak se vlašský ořech pěstuje?

Vlašské ořechy rostou na ořešáku a z botanického hlediska jsou to vlastně pecky. Ořešák královský může v některých případech dorůst až do výšky 45 metrů. Tento strom, který lidé pěstují převážně pro vlašské ořechy, ale má i širší využití. Vrhá stín, jeho listy ničí bakterie a pomáhají i lidskému zdraví. Samotný oříšek je schovaný ve dvou vrstvách. Na povrchu má zelený obal, pod ním se nachází tvrdá skořápka. Jakmile plod dozraje, vypadne ze zeleného pouzdra a dopadne ve skořápce na zem. 

Tip

Zabalte si vlašské ořechy do sváčonosiče a budete je mít vždy a všude po ruce!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Loupané vlašské ořechy
Dieta: Keto, Bez lepku, Paleo, LCHF, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky, SCD
Surovina: Vlašské ořechy
Zpracování: Loupané, Nepražené
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: vlašské ořechy jádra blanšírovaná nepražená
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Ukrajina
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: plastový sáček
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: blanšírované vlašské ořechy nepražené
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2744 kJ / 656 kcal
Tuky: 55 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 18,1 g
z toho cukry: 4 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 16,2 g
Sůl: 0 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
P Avatar autora | 26.4.2021
Moje nová závislost! Upřímně - nebyla to láska na první kousnutí, ale když jsem zjistila, že nemůžu očekávat "nahořklou" chuť vlašských ořechů a co si budeme povídat, ta slupka zřejmě dává vlašákům jejich chuť, tak mě začaly bavit a dnes je absolutně zbožňuji! Fakt neočekávejte typickou chuť vlašských ořechů - napoprvé se vám bude zdát, že snad ani žádnou chuť nemají - právě kvůli očekávání chuti vlašáků - ale zdání klame... Krásně křehoučké a přitom křupavé, jemná chuť, jako fakt bomba. Za mě největší objev a stále mě baví!!! Zasloužených 5 hvězd.