Vlašské ořechy blanšírované

431 Kč 375 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsme úplně nahé! Prošly jsme si parní lázní, daly dolů starou slupku a jsme k nepoznání! Plné šťávy, jemné, máslové a křupavé, pouze se rozplýváme. Tuhá slupka? Tu u nás nehledej!

          • zbavené 90 % vnější slupky
          • blanšírované 10–12 hodin při 80 °C
          • vypěstované a zpracované speciální technologií na Ukrajině

Detailní informace

1kg
Skladem
431 Kč
375 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Vlašské ořechy blanšírované

Informace a výživové hodnoty 

Vlašské ořechy v této podobě jsme vám přivezli až z Ukrajiny, kde byly rovnou blanšírováním oloupané. Díky tomu jsme vám ušetřili čas, který byste strávili nad zdlouhavým loupáním. Od našich vlašských oříšků můžete očekávat jediné, a to jemnou máslovou chuť a křupavou texturu. Vlašské ořechy nás tak zaujaly, že je u nás můžete najít na slano i na sladko. A věřte, že každé zpracování vás příjemně překvapí.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Více než 60 % vlašského ořechu tvoří neobyčejně zdravé tuky.
  2. Vlašský ořech je v podstatě pecka ořechu.
  3. Pro své léčebné účinky se používají také listy ořešáku.
  4. Vlašské ořechy jako mozek vypadají a zároveň funkci mozku podporují.
  5. Pochází ze Střední Asie a během středověku doputovaly až na naše území.

 

Základní specifikace
Složení 100% přírodní jádra vlašských ořechů
Země původu Ukrajina
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava blanšírované vlašské ořechy nepražené
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„Jádra vlašského ořechu jsou za mně nejhůře loupatelná ze všech. Pokud je nemáte čerstvá, dělá se to opravdu těžko a běžným blanšírováním to nepůjde tak hladce, jak je tomu třeba u mandlí. Slupka vlašského jádra se vyznačuje svou tuhostí a lehkou hořkostí, což může být během konzumace nebo pečení nežádoucí. Ořech se napaří a poté 10–12 hodin blanšíruje za teploty 80°C. Chuť ořechu je pak nezvykle jemná, vláčná a zbytkový obsah slupek je tak minimální, že během pojídání vůbec nepřekáží. Právě chuť a máslová textura mě zaujaly natolik, že jsem se rozhodl pracovat na ochucení těchto jader a v budoucnu je můžete očekávat v tenké vrstvě karamelu, v bylinkách nebo chilli koření bez glutamátů. Jsem rád, že jsem narazil na možnost je odebírat od firmy, která má jako jedna z prvních možnost blanšírovat jejich lokální vlašská jádra. Ořechy nám dodavatel posílá vakuované, což eliminuje žluknutí a natahování nepříjemných okolních pachů, což je u tak tučných ořechů opravdu důležité.“

 

Jak se vlašský ořech pěstuje?

Vlašské ořechy rostou na ořešáku a z botanického hlediska jsou to vlastně pecky. Ořešák královský může v některých případech dorůst až do výšky 45 metrů. Tento strom, který lidé pěstují převážně pro vlašské ořechy, ale má i širší využití. Vrhá stín, jeho listy ničí bakterie a pomáhají i lidskému zdraví. Samotný oříšek je schovaný ve dvou vrstvách. Na povrchu má zelený obal, pod ním se nachází tvrdá skořápka. Jakmile plod dozraje, vypadne ze zeleného pouzdra a dopadne ve skořápce na zem.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do jogurtů nebo müsli
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do různých salátů

 

Tip

Zabalte si vlašské ořechy do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2587 kJ / 618 kcal
Tuky 59 g
z toho nasycené mastné kyseliny 3,36 g
Sacharidy 9,9 g
z toho cukry 1,1 g
Vláknina 6,7 g
Bílkoviny 24 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 98 mg
Železo 2,91 mg
Hořčík 158 mg
Fosfor 346 mg
Draslík 441 mg
Sodík 2 mg
Vitamín C 1,3 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: