Višně lyofilizované

od 135 Kč od 117 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nemusíš čekat na léto nebo se trápit u vybírání pecek. Naši přirozeně sladkokyselou chuť si můžeš začít užívat hned, stačí si zajít do Světa plodů!

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • křupavá konzistence bez jediné pecky
          • přirozeně sladká chuť s kyselými tóny, bez pecek

Detailní informace

100g
Skladem
135 Kč
117 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
367 Kč
319 Kč bez DPH
500g
Skladem
581 Kč
505 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Višně lyofilizované

Informace a výživové hodnoty 

Sice kvůli trpké chuti nejsou až tak populární, ale určitě bychom na višně neměli úplně zapomenout. Na těle mají mnoho pozitivních účinků. Například působí protizánětlivě, zlepšují funkčnost srdce, brání vzniku chudokrevnosti. Také mají schopnost vázat na sebe škodlivé látky, které se pak z těla snadněji vylučují. Takto pomáhají čistit krev, ledviny a játra. I když višeň patří spíše mezi sezónní ovoce, díky nám si na nich můžete pochutnat během celého roku. Nechali jsme je pro Vás zlyofilizovat, což je šetrná technologie sušení mrazem, kdy se ze suroviny odpaří voda, ale živiny, chuť a vzhled zůstávají stejné, a to i bez použití cukru a jiných aditiv.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou při lyofilizaci zachovány.
  2. Produkt je bez cukru a aditiv, bez fytohormonů a chemických postřiků.
  3. Jsou nízkokalorické.
  4. Obsahují vitamíny B a C, mají vysoký obsah jódu, vápníku, železa a draslíku.
  5. Višně podporují imunitní systém, čistí tělo, brání vzniku chudokrevnosti.
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se višně suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Zabalte si višně do sváčonosiče a budete je tak mít vždy a všude po ruce!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Surovina: Višeň
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: višně lyofilizované celé
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Německo
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: celé kousky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1481 kJ / 351 kcal
Tuky: 3,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g
Sacharidy: 63,1 g
z toho cukry: 63,1 g
Vláknina: 6,6 g
Bílkoviny: 5,7 g
Sůl: 0,03 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Višně lyofilizované (mrazem sušené) celé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
L Avatar autora | 19.2.2021
Křupavé, kyselé do kaše nejlepší!
5
M Avatar autora | 29.10.2020
Višně jsou nejlepší,příjemná nakyslá chuť.