Višně lyofilizované (mrazem sušené)
Související produkty
Detailní popis produktu
Višně lyofilizované (mrazem sušené)
Informace a výživové hodnoty
Sice kvůli trpké chuti nejsou až tak populární, ale určitě bychom na višně neměli úplně zapomenout. Na těle mají mnoho pozitivních účinků. Například působí protizánětlivě, zlepšují funkčnost srdce, brání vzniku chudokrevnosti. Také mají schopnost vázat na sebe škodlivé látky, které se pak z těla snadněji vylučují. Takto pomáhají čistit krev, ledviny a játra. I když višeň patří spíše mezi sezónní ovoce, díky nám si na nich můžete pochutnat během celého roku. Nechali jsme je pro Vás zlyofilizovat, což je šetrná technologie sušení mrazem, kdy se ze suroviny odpaří voda, ale živiny, chuť a vzhled zůstávají stejné, a to i bez použití cukru a jiných aditiv.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou při lyofilizaci zachovány.
- Produkt je bez cukru a aditiv, bez fytohormonů a chemických postřiků.
- Jsou nízkokalorické.
- Obsahují vitamíny B a C, mají vysoký obsah jódu, vápníku, železa a draslíku.
- Višně podporují imunitní systém, čistí tělo, brání vzniku chudokrevnosti.
Složení | 100% višně |
Země původu | EU |
Trvanlivost | 3-8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | mrazem ve vakuu |
Úprava | celé kusy |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

Jak se višně suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Použití
- zdravé mlsání
- do smoothies, ovesných kaší
- vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
- vhodné na výlety, do práce i do školy
- do polev či zmrzliny
Tip
Zabalte si višně do produktivní krabičky a budete je tak mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1481 kJ / 351 kcal |
Tuky | 3,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 63,1 g |
z toho cukry | 63,1 g |
Vláknina | 12 g |
Bílkoviny | 5,7 g |
Sůl | 0,3 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 126 mg |
Železo | 1,92 mg |
Hořčík | 54 mg |
Fosfor | 90 mg |
Draslík | 1038 mg |
Sodík | 18 mg |
Vitamín C | 60 mg |
Višně lyofilizované (mrazem sušené) celé
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.