Vegeta lyofilizovaná

118 Kč 103 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Obsahuji samé dobroty, které Tvému jídlu dodají nejenom šmrnc, ale i hromadu prospěšných živin a vitamínů. Najdeš ve mně mrkev, celer a dokonce i libeček. To však ani zdaleka není vše, tak vyzkoušej a uhádni, co ve mně tak skvěle chutná!

Detailní informace

25g
Skladem
118 Kč
103 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Vegeta lyofilizovaná

Informace a výživové hodnoty

U nás ve Světě plodů jsme velmi dlouho přemýšleli, jak vám zpestřit přípravu slaných pokrmů. A nakonec jsme našli docela jednoduché řešení – vegeta. Setkávají se v ní samé zdravé suroviny, jejichž chuť se jemně doplňuje. Naše vegeta obsahuje zeleninu vypěstovanou, sklizenou a lyofilizovanou přímo v České republice. Můžete ji přidat, kam jen chcete! Do polévek, omáček či zálivek, okořeňte s ní domácí pečené brambory či těsto na chutné slané závitky. Už žádné glutamáty a zvýrazňovače chuti, spousty soli a konzervantů! Vegeta dodá pokrmům sílu a základ, zbytek je už na vás!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Skladujte v dobře uzavřené nádobě, nejlépe v šeru a suchém prostředí.
  2. Vegeta je celosvětově známá kořenící přísada na vaření.
  3. Poměr jednotlivých surovin se může lišit od preferencí výrobce.
  4. Lyofilizace je proces sušení mrazem.
  5. Název vegeta je odvodený od anglického slova vegetable, které znamená zelenina.
  
Poznámka nákupčího
Vegeta je ochucovadlo, se kterým se potkal už snad každý. Vždycky mi vadilo složení a nepříjemné umělé aroma, které v jídlech vegeta vytvářela. Přitom princip vegety je jednoduchý sušená zelenina, která dodá jídlu základ poctivého zeleninového vývaru. Ten tolik příměsí rozhodně neobsahuje! Proto jsem se rozhodl zařadit do nabídky tuto vegetu, která je složená pouze ze zeleniny a bylinek. Nenajdete v ní žádná přidaná barviva, cukry, konzervanty, sůl nebo jiná aditiva, jen čistou chuť zeleniny. Vsadil jsem na klasické trio kořenové zeleniny doplněné o kedlubnu, tóny cibule a pórku, které dodají šmrnc každému jídlu, stejně jako česnek, libeček a petrželová nať. Zbytek je na vašich preferencích.
 
 
Jak se vegeta vyrábí?
Proces výroby vegety je opravdu jednoduchý, k přípravě potřebujeme především chutnou a opravdu kvalitní zeleninu. Za předpokladu, že si chcete vyrobit domácí vegetu přímo u vás v kuchyni, nezapomínejte na to, že kvalita zeleniny rozhodně ovlivní výsledný produkt. Proto nepoužíváme zeleninu, ze které se odříznou nahnilé či jinak poškozené části. Při procesu lyofilizace odstraňujeme ze zeleniny vodu mrazením v nízkých teplotách od −55 až −100 °C. Při domácím sušení můžete suroviny naskládat do sušičky ovoce a nechat vysušit přirozenou cestou, ovšem kousky zeleniny budou podstatně tvrdší a ne tak křehké a hlavně barevné, jako po vysušení mrazem. Po vysušení je nutné hmotu jemně rozdrtit a následně dobře uskladnit v suchu a šeru.

 

Tip

Pokud chcete vyzkoušet trochu exotičtější kuchyni, ochutnejte také naši lyofilizovanou masala omáčku.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelenina lyofilizovaná (mrazem sušenná)
Surovina: Česnek, Cibule, Mrkev, Celer, Kedlubna, Pórek, Petržel
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: zelenina a bylinky lyofilizované (mrkev, celer, cibule, česnek, kedlubna/kapusta, pórek, petržel, libeček, petrželová nať, celerová nať)
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: sušení mrazem
Velikost: -
Úprava: kousky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1651 kJ / 394 kcal
Tuky: 2,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 59 g
z toho cukry: 39 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 18 g
Sůl: 1,2 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: