Mléčná 40% čokoláda s kešu mlékem

Unikátní
932 Kč 810 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem bezlaktózová alternativa k běžné mléčné čokoládě. Obsahuji kešu mléko, díky kterému mám smetanově jemnou chuť a texturu. A celý proces mé výroby až po zabalení se odehrál na Madagaskaru!

          • jemná mléčná chuť
          • vegan a bezlepková
          • koupí podpoříte madagaskarské farmáře

Detailní informace

1kg
Skladem
932 Kč
810 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mléčná 40% čokoláda s kešu mlékem 

Informace a výživové hodnoty 

Jedinečná čokoláda, která zaujme svou chutí, složením i původem. Světle hnědá barva a krémově jemná chuť s lahodnými tóny ovoce a oříšků tvoří dokonalou všestrannou čokoládu, kterou můžete jen tak mlsat nebo ji využít například na polevy, do plněného pečiva či máslových krémů, anebo na přípravu neodolatelné veganské zmrzliny. Všechny suroviny použité na její výrobu pochází přímo z Madagaskaru – od kakaových bobů až po kešu oříšky. 

vyroba-cokolady

 

Co znamená RaiseTrade

Koupí této čokolády podporujete přímo madagaskarské farmáře. A jak? Kakaové boby pochází z údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Čím větší množství a čím kvalitnější kakaové boby domácí farmáři vypěstují, tím větší příjem mají a mohou si dovolit lepší život. Kakaové boby jsou opatrně protříděny a vyberou se opravdu jen ty nejkvalitnější. Většinou se boby posílají k dalšímu zpracování do jiných zemí, ale program Raise Trade dohlíží na to, že jsou boby pěstovány i zpracovávány přímo na Madagaskaru. A až následně prodávány. Tento proces tak podporuje tamní ekonomiku a zvyšuje povědomí o původu produktů. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

vegan-mlecna-cokolada-poznamka

 

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Neprošla žádným chemickým zpracováním, je vyrobena z nealkalizovaných kakaových bobů.
  2. Teplota pro rozpouštění čokolády je 45 až 50 °C, tuhne při 27 °C, použití při 32 až 33 °C.
  3. Obsahuje o 44 % méně cukru než udává evropský standard pro mléčné čokolády. 
  4. Neobsahuje žádné přidané příchutě (ani vanilku) a je bez konzervantů.
  5. Je vítězem Great Taste Award 2019.

Základní specifikace
Složení třtinový cukr, kakaové máslo, kešu ořechy, kakaové boby
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
Země původu Madagaskar
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování Do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení plastový obal
Úprava tabulky čokolády
Velikost 10×100 g
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda Grand Cru de Sambirano, Forastero, Trinitario-Criollo

 

  
Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmotamásloprášek nebo čokoláda.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2483 kJ / 594 kcal
Tuky 46 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 44 g
z toho cukry 35 g
Vláknina 3 g
Bílkoviny 6 g
Sůl 0,02 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Sodík 6 mg

 

 

jak-se-vyrabi-cokolada 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vegan čokoláda
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: třtinový cukr, kakaové máslo, kešu ořechy jádra, kakaové boby
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
Země původu: Madagaskar
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: plastový obal
Typ sušení: -
Velikost: 10×100 g
Úprava: tabulky čokolády
Obchodní třída: -
Odrůda: Grand Cru de Sambirano, Forastero, Trinitario-Criollo
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2483 kJ / 594 kcal
Tuky: 46 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 23 g
Sacharidy: 44 g
z toho cukry: 35 g
Vláknina: 3 g
Bílkoviny: 6 g
Sůl: 0,02 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Jak se vyrábí čokoláda

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
TN Avatar autora | 20.3.2021
Vynikající veganská mléčná čokoláda ????????
5
F Avatar autora | 27.4.2020
Dlouho jsem hledal opravdu výbornou vegan mléčnou čokoládu, na trhu už jsou čokolády srovnatelné s Milkou apod., ale tato je za mě všechny předčila. Tak akorát sladká, krémová a kakao má oproti běžným vegan mléčným čokoládám mnohem bohatší chuť. Naprosto doporučuji.
5
P Avatar autora | 20.5.2019
Vynikající!!!!! Zkusila jsem spousty veganských čokolád, ale tahleta - bomba. Kešu mléko dodává krásně jemnou oříškovou chuť.