Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Mléčná 40% vegan čokoláda s kešu mlékem

Unikátní
697 Kč 606 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem bezlaktózová alternativa k běžné mléčné čokoládě. Obsahuji kešu mléko, díky kterému mám smetanově jemnou chuť a texturu. A celý proces mé výroby až po zabalení se odehrál na Madagaskaru!

          • jemná mléčná chuť s výraznými tóny kakaa
          • vhodná pro vegany a je bezlepková
          • koupí podpoříte madagaskarské farmáře

Detailní informace

1kg
Vyprodáno
697 Kč
606 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mléčná 40% vegan čokoláda s kešu mlékem 

Informace a výživové hodnoty 

Jedinečná čokoláda, která zaujme svou chutí, složením i původem. Všechny suroviny použité k výrobě čokolády pochází přímo z Madagaskaru, od kakaových bobů až po kešu oříšky. Světle hnědá barva a krémově jemná chuť s lahodnými tóny ovoce a oříšků tvoří dokonalou všestrannou čokoládu, kterou můžete jen tak mlsat nebo ji využít například na polevy, do plněného pečiva či máslových krémů a na přípravu neodolatelné veganské zmrzliny.

Co znamená Raise Trade

Koupí této čokolády podporujete přímo madagaskarské farmáře. A jak? Kakaové boby pochází z údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Čím větší množství a čím kvalitnější kakaové boby domácí farmáři vypěstují, tím větší příjem mají a mohou si dovolit lepší život. Kakaové boby jsou opatrně protříděny a vyberou se opravdu jen ty nejkvalitnější. Většinou se boby posílají k dalšímu zpracování do jiných zemí, ale program Raise Trade dohlíží na to, že jsou boby pěstovány i zpracovávány přímo na Madagaskaru. A až následně prodávány. Tento proces tak podporuje tamní ekonomiku a zvyšuje povědomí o původu produktů.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Obsahuje o 44 % méně cukru než udává evropský standard pro mléčné čokolády. 
  2. Neprošla žádným chemickým zpracováním, je vyrobena z nealkalizovaných kakaových bobů.
  3. Neobsahuje žádné přidané příchutě, ani vanilku a je bez konzervantů.
  4. Vítěz Great Taste Award 2019.
  5. Teplota tání čokolády je 45 až 50 °C, tuhne při 27 °C, použití při 32 až 33 °C.

Základní specifikace
Složení třtinový cukr, kakaové máslo, kešu ořechy, kakaové boby
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
Země původu Madagaskar
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování Do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení plastový obal
Úprava tabulky čokolády
Velikost 10×100 g
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda Grand Cru de Sambirano, Forastero, Trinitario-Criollo

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmotamásloprášek nebo čokoláda.

Tip

Zabalte si čokoládu do sváčonosiče a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2483 kJ / 594 kcal
Tuky 46 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 44 g
z toho cukry 35 g
Vláknina 3 g
Bílkoviny 6 g
Sůl 0,02 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Sodík 6 mg

 

Jak se vyrábí čokoláda

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
TN Avatar autora | 20.3.2021
Vynikající veganská mléčná čokoláda ????????
5
F Avatar autora | 27.4.2020
Dlouho jsem hledal opravdu výbornou vegan mléčnou čokoládu, na trhu už jsou čokolády srovnatelné s Milkou apod., ale tato je za mě všechny předčila. Tak akorát sladká, krémová a kakao má oproti běžným vegan mléčným čokoládám mnohem bohatší chuť. Naprosto doporučuji.
5
P Avatar autora | 20.5.2019
Vynikající!!!!! Zkusila jsem spousty veganských čokolád, ale tahleta - bomba. Kešu mléko dodává krásně jemnou oříškovou chuť.