Vegan protein těstoviny s chilli
Související produkty
Detailní popis produktu
Vegan protein těstoviny s chilli
Informace a výživové hodnoty
Potřebujete, aby byl Váš oběd opravdu rychlý, avšak polotovary nebo fastfood Vám už lezou krkem? Vyzkoušejte naše zdravé a chutné těstoviny s chilli. Obsahují především semolinu obsaženou v tvrdozrnné pšenici. Dále rýžový protein, který Vašemu tělu dodá potřebnou dávku bílkovin a nakonec také chilli směs, která těstovinám propůjčuje svoji ostrou a ráznou chuť. Díky obsahu proteinu a přirozenému množství sacharidů se naše těstoviny navíc stávají dokonale nutričně vyváženou stravou. Postup přípravy zpracování těstovin naleznete níže.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- protein se jinak nazývá bílkovina
- rostlinný protein je stravitelnější než ten živočišný
- vhodný pro vegetariány a vegany
- chilli se odborně nazývá capsicum annum
- pálivá jídla podporují tvorbu slin a žaludečních šťáv a tím podporují trávení
Složení | rýžový protein 12 %, semolina 83 %, chilli směs 5 % |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 3-8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava | penne |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
"Vyrábějí je pro nás kluci z Brna, kteří oproti konkurenci nemají strojově automatizovanou výrobu, produkt jim tak musí projít přes ruce. Recepturu s námi konzultují, takže se nejedná o běžný masový produkt. Většinu surovin na výrobu těstovin shánějí po moravských pastvách - například obsažena semolina pochází z moravského Šternberku. Proteiny jsou hydrolyzáty přírodního původu, které se extrahují přímo ze semínek nebo ořechů. Nejedná se o látku bez chuti a zápachu, naopak. Těstoviny mají vlastní chuť i aroma, stačí je doplnit kvalitním olejem, pestem nebo máslem. Díky obsahu proteinu a přirozenému množství sacharidů se naše těstoviny stávají nutričně vyváženou večeří. Doporučuji držet se tipů ohledně délky tepelné úpravy. Avšak pozor, protože nepoužíváme žádný vylepšovač, naše bezlepkové těstoviny se dají velmi snadno rozvařit."
Co je to protein?
Protein, neboli bílkovina, se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají, a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.
Příprava těstovin
- do 1 litru vroucí osolené vody přidejte těstoviny (použijte 1 l vody na 100 g těstovin)
- za občasného míchání vařte těstoviny 8-10 minut
- potom sceďte, nechte okapat a servírujte
Použití
- zdravější verze těstovin
- k přípravě doma i na cestách
- chutný oběd bez výčitek
- k dlouhodobému zasycení
- rychlý přísun energie
Tip
Vyzkoušejte také čistý mandlový protein pro ještě vyšší příjem bílkovin!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1340 kJ / 319 kcal |
Tuky | 1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 57,5 g |
z toho cukry | 2,3 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 22,3 g |
Sůl | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.