Těstoviny s makovým proteinem

168 Kč 146 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsme netradiční těstoviny z rýžového a makového proteinu, který nám propůjčil výraznou makovou chuť a potěší každého mlsouna a sportovce. Skvěle chutnáme hlavně na sladko!

          • skvělé drží omáčku
          • bez obsahu soli
          • vegan

Detailní informace

1kg
Skladem
168 Kč
146 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Těstoviny s makovým proteinem

Informace a výživové hodnoty 

Tyto lokálně a ručně vyráběné těstoviny jsou nutričně vyváženým jídlem. Vyrábí se ze semolinové mouky. Ta zajišťuje správnou strukturu a hrubý povrch těstovin, na kterém dobře ulpívá omáčka. O dostatek bílkovin se stará makový a rýžový protein. Těstoviny jsou díky svému čistému složení veganské a neobsahují žádnou sůl. Buďte o krok napřed a vyměntě klasiku za něco extra

testoviny-s-proteinem

Příprava těstovin

  • do 1 litru vroucí osolené vody přidejte těstoviny (použijte 1 l vody na 100 g těstovin)
  • za občasného míchání vařte těstoviny 8–10 minut
  • potom sceďte, nechte okapat a servírujte
makovy-protein-testoviny TOP informace o těstovinách s makovým proteinem
  1. Mák je bohatý na vápník  ve 100 g je 100 % DDD.
  2. Rostlinný protein je stravitelnější než ten živočišný.
  3. Použitý makový protein je v RAW kvalitě. 
  4. 100 g těstovin obsahuje 22 g bílkovin.
  5. Jsou skvělou náhradou českých fleků.
  6. Jsou vhodné pro vegany.
 
Poznámka nákupčího

Vyrábějí je pro nás kluci z Brna, kteří oproti konkurenci nemají strojově automatizovanou výrobu, produkt jim tak musí projít přes ruce. Recepturu s námi konzultují, takže se nejedná o běžný masový produkt. Většinu surovin na výrobu těstovin shánějí po moravských pastvách – semolina je z moravského Šternberka a v kombinaci s makovým proteinem z českého máku jde o ryze český produkt. Proteiny jsou hydrolyzáty přírodního původu, které se extrahují přímo ze semínek nebo ořechů. Nejedná se o látku bez chuti a zápachu, naopak. Těstoviny mají vlastní chuť i aroma, stačí je doplnit kvalitním olejem, pestem nebo máslem. Díky obsahu proteinu a přirozenému množství sacharidů se naše těstoviny stávají nutričně vyváženou večeří. Doporučuji držet se tipů ohledně délky tepelné úpravy. Avšak pozor, protože nepoužíváme žádný vylepšovač, naše těstoviny se dají velmi snadno rozvařit.
 

vegan-proteinove-testoviny 

Co je to protein?

Protein, neboli bílkovina, se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají, a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Proteinové těstoviny
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: semolinová mouka 80 %, rýžový protein 10 %, konopný protein 10 %
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: tagliatelle
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1423 kJ / 340 kcal
Tuky: 2,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 58,8 g
z toho cukry: 2,7 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 22 g
Sůl: 0,01 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: