Vegan protein dýňové těstoviny
Související produkty
Detailní popis produktu
Vegan protein dýňové těstoviny
Informace a výživové hodnoty
Oběd za pár minut je snem každého vytíženého člověka. Vyzkoušejte naše zdravé a chutné dýňové těstoviny. Obsahují především semolinu obsaženou v tvrdozrnné pšenici. A také dýňový protein, který těstovinám propůjčuje svou zelenou barvu a také netradiční chuť. A dále nic. Díky obsahu proteinu a přirozenému množství sacharidů se naše těstoviny navíc stávají dokonale nutričně vyváženou stravou. Postup přípravy zpracování těstovin naleznete níže.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Protein se jinak nazývá bílkovina.
- Rostlinný protein je stravitelnější než ten živočišný.
- Vhodný pro vegetariány a vegany.
- Dýně působí příznivě na trávení.
- Dýně obsahuje zinek, draslík, hořčík a vápník.
Složení | semolina 80 %, dýňový protein 20 % |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | Do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava | fusilli |
Velikost | 5–7 cm |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
"Vyrábějí je pro nás kluci z Brna, kteří oproti konkurenci nemají strojově automatizovanou výrobu, produkt jim tak musí projít přes ruce. Recepturu s námi konzultují, takže se nejedná o běžný masový produkt. Většinu surovin na výrobu těstovin shánějí po moravských pastvinách – například obsažena semolina pochází z moravského Šternberku. Proteiny jsou hydrolyzáty přírodního původu, který se extrahuje přímo ze semínek nebo ořechů. Nejedná se o látku bez chuti a zápachu, naopak. Těstoviny mají vlastní chuť i aroma, stačí je doplnit kvalitním olejem, pestem nebo máslem. Díky obsahu proteinu a přirozenému množství sacharidů se naše těstoviny stávají nutričně vyváženou večeří. Doporučuji držet se tipů ohledně délky tepelné úpravy. Avšak pozor, protože nepoužíváme žádný vylepšovač, naše těstoviny se dají velmi snadno rozvařit."
Co je to protein?
Protein, neboli bílkovina, se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.
Příprava těstovin
- do 1 litru vroucí osolené vody přidejte těstoviny (použijte 1 l vody na 100 g těstovin)
- za občasného míchání vařte těstoviny 8-10 minut
- potom sceďte, nechte okapat a servírujte
Tip
Vyzkoušejte také čistý dýňový protein pro ještě vyšší příjem bílkovin!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1456 kJ / 348 kcal |
Tuky | 3,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 59 g |
z toho cukry | 2,7 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 21 g |
Sůl | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.