Vanilkové lusky fairtrade z Madagaskaru

od 281 Kč od 244 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem z Madagaskaru a volají mě také Bourbonská vanilka. Budu tou poslední dokonalou tečkou v každém tvém koláči, zákusku a sladkostech.

          • prémiová kvalita fairtrade
          • vysoký obsah krystalů vanilinu
          • do dezertů, zmrzlin, koktejlů, krémů

Detailní informace

2 ks
Vyprodáno
281 Kč
244 Kč bez DPH
12 ks
Vyprodáno
1 728 Kč
1 503 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Vanilkové lusky fairtrade z Madagaskaru

Informace a výživové hodnoty 

Na Madagaskaru pěstují tu nejlepší vanilku. Vanilkové aroma nezadrží ani obal a kromě zrníček uvnitř (dřeně) využijete i lusky, které mají ještě větší obsah vanilinu. Fairtrade znamená, že místní farmáři, kteří vanilku pěstují dostanou svůj právoplatný podíl, a tak pomáháte domácímu trhu. Ne nadarmo se říká, že vanilka je královna mezi kořením. Je velmi náročná na pěstování a zpracování, nakolik se to vše dělá ručně. I právě proto patří mezi nejdražší koření.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. označení fairtrade pomáhá domácím pěstitelům
  2. vysoký obsah vanilinu
  3. déle lusky s vysokým obsahem zrníček (dřeně)
  4. kromě vanilinu obsahuje až 200 dalších aromatických látek
  5. harmonizuje smysly a tlumí nervové napětí

 

Základní specifikace
Složení 100% přírodní vanilkové lusky
Země původu Madagaskar
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení vakuové kapsa
Velikost 1 ks ≐ 3 g a 14 cm
Úprava celé lusky
Obchodní třída fairtrade
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Odkud pochází ta nejlepší vanilka?

Původně vanilka pochází z Mexika. Nejkvalitnější producenti vanilkových lusků jsou na Madagaskaru, v Mexiku a na Tahiti. Každý přitom používá jiný způsob sušení a druh, takže i chuť je vždy jiná - na Madagaskaru sladká, z Mexika trochu kořeněná a z Tahiti že prý květinová. Výsledný produkt je však vzhledově stejný, čokoládově hnědý až zdánlivě černý lusk. Lusky z těchto zemí jsou i ty nejdražší.

 

Použití

  • výroba vanilkového cukru nebo extraktu
  • do jogurtů, pudinků, müsli
  • příprava zmrzliny
  • příprava dezertů, koláčů, krémů
  • do smoothies, alko a nealko nápojů, vína, čaje

 

Tip

Pokud se chystáte péct, určitě vyzkoušejte i náš vanilkový třtinový cukr nebo vanilkový extrakt.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1138 kJ / 370 kcal
Tuky 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 63 g
z toho cukry 0,1 g
Vláknina 49 g
Bílkoviny 0,6 g
Sůl 0,25 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: