Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Vanilkové lusky Tahitensis z Indonésie

od 263 Kč od 229 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Voním po květinách a třešních. Takovou v obchodě nenajdeš, to Ti zaručuju! Pokud chceš ochutnat nezapomenutelné crème brûlée nebo jedinečnou domácí zmrzlinu, jsem tou pravou přísadou!

          • výrazně aromatická esence do vašich pokrmů
          • bez syntetických látek a konzervantů
          • jedinečné květinově-ovocné aroma

Detailní informace

2 ks
Vyprodáno
263 Kč
229 Kč bez DPH
10 ks
Skladem
944 Kč
821 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Vanilkové lusky Tahitensis z Indonésie

Informace a výživové hodnoty 

Vanilkový lusk se vám může jevit jako něco neobvyklého, něco s čím si nevíte rady. Je úzký, podlouhlý a zvrásněný. Jeho zpracování je však opravdu jednoduché, lusk stačí nařezat po jeho délce a z obalu vyloupnout jeho semínka. Ty drží pěkně pohromadě a tvoří tuhou hmotu, nemusíte se proto obávat nepořádku. Vanilkové lusky vám v domácnosti poslouží na množství různých způsobů. Můžete jimi okořenit své jídlo nebo si provonět domácnost. Vysušený prázdný lusk můžete vložit do nádoby s cukrem, a dodat mu tak příjemné aroma.

Tato vanilka pochází z Indonésie a je ceněná především pro její jemnou chuť a květinově-ovocné aroma, které bývá často přirovnáváno k lékořici, třešním nebo vínu. Má vyšší obsah vody a oleje než Bourbon vanilka a také kratší lusky. Skvěle se hodí například do domácího pečiva a sušenek.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Vanilka Tahitensis je charakteristická svou květinovou chutí a vůní.
  2. Patří mezi chuťově i aromaticky jemnější odrůdy vanilky.
  3. Má kratší lusky, avšak vysoký obsah zrníček (dřeně).
  4. Kromě vanilinu obsahuje až 200 dalších aromatických látek.
  5. Pokud vám vanilkový lusk leží delší dobu ve spíži, je dobré jej na chvilku „provětrat“ a následně opět vrátit do vzduchotěsného obalu. Ideálně 4–6× za rok. 

 

Základní specifikace
Složení 100% přírodní vanilkové lusky
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Indonésie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování Do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení potravinářské fóliové sáčky
Velikost 12–14 cm
Úprava celé lusky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Odkud pochází ta nejlepší vanilka?

Prvními pěstiteli vanilky byli lidé z kmene Totonaků, kteří žili na břehu Mexického zálivu, přibližně v místech dnešního Veracruzu. Podle totonacké mytologie za zrozením vanilky stojí příběh nešťastné lásky – uprchlou princeznu za špatný výběr milence spolu s ním popravili. A tam, kde se jejich krev dotkla země, vyrostla liána s nádhernými květy, která později dostala název vanilka.
Díky španělským cestovatelům se pak rozšířila do celého světa. Nejkvalitnější producenti vanilkových lusků jsou na Madagaskaru, v Mexiku a v Indonésii. Každý producent však používá jiný druh vanilky i způsob sušení, proto je také odlišná i výsledná chuť – na Madagaskaru sladká, z Mexika trochu kořeněná a z Indonésie květinová. Výsledný produkt je však vzhledově stejný, čokoládově hnědý až zdánlivě černý lusk. Kvalita však vyžaduje oběti, a tak jsou lusky z těchto zemí zároveň ty nejdražší.

 

Tip

V záloze máme i jiné kvalitní vanilky, například lusky Gourmet Bourbon, Bourbon premium či lusky z Papuy-Nové Guiney.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie kJ / kcal
Tuky g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bílkoviny g
Sůl g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: