Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Vanilkové lusky Gourmet Bourbon z Madagaskaru

od 263 Kč od 229 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Sladká panna cotta, chutný domácí pudink, vanilkové mléko do postele! Přesně vím, na co myslíš. Ale neboj, se mnou to máš všechno na dosah ruky. Stačí vylousknout a užít si čerstvou chuť kvalitní vanilky.

          • výrazně aromatická esence do vašich pokrmů
          • bez syntetických látek a konzervantů
          • madagaskarská vanilka je považována za nejvíce ceněnou odrůdu vůbec

Detailní informace

2 ks
Vyprodáno
263 Kč
229 Kč bez DPH
10 ks
Vyprodáno
681 Kč
592 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Vanilkové lusky Gourmet Bourbon z Madagaskaru

Informace a výživové hodnoty 

Vanilkový lusk se vám může jevit jako něco neobvyklého, něco s čím si nevíte rady. Je úzký, podlouhlý a zvrásněný. Jeho zpracování je však opravdu jednoduché, lusk stačí rozříznout po jeho délce a z lusku vyškrábnout semínka. Ty drží pěkně pohromadě a tvoří tuhou hmotu, nemusíte se proto obávat nepořádku. Vanilkové lusky vám v domácnosti poslouží na množství různých způsobů. Můžete jimi okořenit své jídlo nebo si provonět domácnost. Vysušený prázdný lusk můžete vložit do nádoby s cukrem, a dodat mu tak příjemné aroma nebo ho nechat louhovat v mléčné nebo alkoholové tekutině, kam uvolní silné vanilkové aroma a chuť.

Jako Bourbon je označována pouze vanilka rostoucí na Madagaskaru a ostrovech Réunion, Mauricius, Comoro a Mayotte. Tyto vanilkové lusky jsou dlouhé, plné a vláčné, jejich semena mají sladkou chuť a aroma je výrazně sladké a především silné a dlouhotrvající. Díky své kvalitě je Bourbon vanilka považována za nejvíce ceněnou vůbec. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Pochází z regionu Sava na Madagaskaru.
  2. Obsah vanilinu je 1,5 %.
  3. Kromě vanilinu obsahují až 200 dalších aromatických látek.
  4. Stejná odrůda vanilky pěstovaná v jiných zemích nemůže nést označení Bourbon.
  5. Pokud vám vanilkový lusk leží delší dobu ve spíži, je dobré jej na chvilku „provětrat“ a následně opět vrátit do vzduchotěsného obalu. Ideálně 4–6× za rok. 

 

Základní specifikace
Složení 100% přírodní vanilkové lusky
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Madagaskar
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování Do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení potravinářské fóliové sáčky
Velikost nespecifikované
Úprava celé lusky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Odkud pochází ta nejlepší vanilka?

Prvními pěstiteli vanilky byli lidé z kmene Totonaků, kteří žili na břehu Mexického zálivu, přibližně v místech dnešního Veracruzu. Podle totonacké mytologie za zrozením vanilky stojí příběh nešťastné lásky – uprchlou princeznu za špatný výběr milence spolu s ním popravili. A tam, kde se jejich krev dotkla země, vyrostla liána s nádhernými květy, která později dostala název vanilka.
Díky španělským cestovatelům se vanilka rozšířila do celého světa. Nejkvalitnější producenti vanilkových lusků jsou na Madagaskaru, v Mexiku a v Indonésii. Každý producent však používá jiný druh i způsob sušení, proto je také odlišná i výsledná chuť – na Madagaskaru sladká, z Mexika trochu kořeněná a z Indonésie květinová. Výsledný produkt je však vzhledově stejný, čokoládově hnědý až zdánlivě černý lusk. Kvalita však vyžaduje oběti, a tak jsou lusky z těchto zemí zároveň ty nejdražší. 

 

Tip

V záloze máme i další kvalitní vanilky, například lusky Tahitensis z Indonésie, Bourbon Premium či lusky z Papui-Nové Guinei.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie kJ / kcal
Tuky g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bílkoviny g
Sůl g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: